Gyermeket várni fitten, egészségesen

A várandósság nagyon fontos minden nő, minden család életében. Ilyenkor talán még fontosabbá válik az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás és a mozgás. A várandósságot mindenki máshogy viseli, sőt, aki többször is szült már, sem egyforma minden terhessége.

Hányinger, szédülés, lábdagadás – szinte mindenkit elérnek ezek a tünetek, de van, hogy csak csekély mértékben vannak hatással az emberre, elmúlhatnak egy-két nap vagy akár hét alatt is.

Egy új élet növekszik

A várandósság időszaka maga a csoda, egy új élet növekszik a nő testében, és az anya mindent meg szeretne adni ennek az új életnek, a gyermekének. Fontos, hogy ne csak testileg, hanem lelkileg is készüljünk a babavárásra, az újszülött érkezésére, hisz ez egy hatalmas dolog egy család életében. A lelkiek mellett pedig fontos a mozgás is.

A nő élete legnagyobb terhének, édes terhének kihordására készül, és ilyenkor nem szabad elhagynia magát. Amikor megszületik a pici, kell az erő, kell a fittség, mint ahogy a szülés folyamatában is nagy erő kifejtésére van szükség. Terhesen tornázni egészséges, nemcsak a mamának, hanem a babának is. A Harmónia Centrumban is van lehetőség a kismamatornára és a szülés felkészítésére, a témával kapcsolatban érdemes felkeresni a harmonia-centrum.hu weboldalt.

A torna egészséges és hasznos

A terhesség alatti torna segít a nőknek abban, hogy kihordják gyermeküket és a szülésre is felkészítik. Legyen szó akár szárazföldi, akár medencés tornáról, a speciálisan a kismamák igényeire szabott tornának számos pozitív hatása van. A nyújtás például javítja a méhlepény vérellátását, a magzat így több oxigénhez jut, az anya boldogabb lesz és a pozitív érzelmek nagyon fontosak a születendő gyermek idegrendszerének kialakulásához.

A torna növeli a kismedencei ízületek mozgékonyságát, csökkentik a vénák pangását és erősítik az izmokat is. A torna gyakorlatilag a terhesség bármely időszakában gyakorolható, kivéve akkor, amikor azt a kismama fizikai állapota nem teszi lehetővé.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása