A maszkok helyes tárolására több lehetőség közül választhatunk

Megtanultuk, hogy a koronavírus elleni védekezésként alaposan mossunk kezet. Mi is (majdnem mindannyian) megszoktuk, hogy szinte tehetetlenségből felvesszük az arcmaszkot, amikor kilépünk a házból. De most, hogy végre levehetjük, tudjuk, hogyan kell helyesen tárolni?

Az El Español azt javasolja, hogy a maszkot mindig egy tasakban vagy papírzacskóban tároljuk. A legfontosabb, hogy jól szellőzzön, hogy ne halmozódjon fel a nedvesség. Ezért ajánlatos elkerülni a műanyag tárolókat vagy zacskókat. Nézzük a legfelkapottabb lehetőségeket.

Pamut tasakok

Ma már könnyedén készíthetünk vagy vásárolhatunk 100% pamutból készült, por- és nedvességálló, műanyagmentes pamutból álló tasakokat. Az apró súlyuk miatt nemcsak otthon tárolhatjuk, hanem bármelyik táskában elfér. Vannak gombokkal és pánttal ellátott pamutzsákok is, amik vidám nyomatokkal vannak ellátva, így tökéletesek a gyerekek számára.

Vízálló anyagok

Ha vízálló anyagot választunk, akkor mindig meg kell győződnünk róla, hogy a kis zsák tökéletesen szellőzik. Egy olyan zacskó, amiben egyáltalán nem jut be a levegő, a kórokozók otthonává válik, ami utána a mi arcunkra kerül. Külön előny, ha ezeket a zsákokat fel tudjuk akasztani valahova, hogy ne tűnjenek el a fiók mélyén.

A papír borítékok

Ki mondta, hogy drága tokokat kéne vásárolnunk? A papír borítékok szintén megfelelnek a maszkok tárolására, és még olcsók is. Mi magunk is készíthetünk ilyen tasakokat, vagy beszerezhetünk pár borítékot. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl nagy méretű, ellenkező esetben véletlenül otthon felejtenénk.

A vászon ereje

Egy vászonzsák 60 fokon mosható és vasalható, bár nem szabad szárítógépben szárítani. Mind az anyag, mind a zsinórzár légáteresztő, tökéletes a páratartalom elkerülésére, amely csökkenti a maszkok hatékonyságát.

Akár gyógyszertárban vagy boltban vásárolunk maszkokat, akár megtanuljuk a készítés menetét, nagyon fontos, hogy megfelelően tároljuk őket:

  • Csak tiszta kézzel vegyük le.
  • A maszk eltávolításakor a fülénél fogjuk meg, soha ne a közepénél.
  • Mielőtt újra feltennénk, alaposan mossunk kezet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása