Házfelújítási trendek a kényelmes otthonokért

Az embernek valahol élnie kell, akár egyedül, akár a családjával. Nem is gondolnánk, hogy mekkora jelentősége van a környezetünknek, amiben a mindennapjainkat töltjük, ahol alszunk és eszünk és a szabadidőnkben kikapcsolódunk. Ha tehetjük, akár házvásárlásnál, akár renoválásnál mindenképp olyan lakást keressünk, amiben kellemesen tudjuk érezni magunkat.

Idővel az ízlésünk változhat, olyankor a környezetünkön is változtathatunk. Itt vannak a trendek, amik mostanában dívnak a háztulajdonosok között.

Hódítanak a nagy terek

Az egyik, mostanában egyre elterjedtebb alaprajz, ahol elsősorban nagy, nyitott tereket alkalmaznak a tervezők és kerülik a kis szobákat. Az egybenyitott nappali, konyha és étkező mindenképpen tágas, közös teret biztosít a családnak, ahol úgy is együtt lehetnek, ha valaki a konyhában főz, míg a többiek akár a nappaliban is lehetnek. Félig-meddig ehhez segítenek hozzá a nagy konyhák, akár konyhaszigettel. Ha az ember szeret sütni-főzni, akkor tudhatja, hogy sok helyet vesz igénybe minden hozzávaló előkészítése. Ha pedig mással együtt készítjük el az ételt, akkor még több helyre van szükség.

Az ablakok kifejezetten fontosak, főleg arra kell odafigyelni, hogy elegendő fény jöjjön be rajtuk, ami több szempontból is ajánlatos. A természetes napfény javíthatja az ember kedélyét és a baktériumokat is elpusztítja. Vannak, akik nem csak kicseréltetik az elöregedett ablakaikat, de még újakat is készíttetnek.

Egy másik egyre divatosabb építészeti döntés, a multigenerációs otthonok, ahol az emberek, párok, családok nem csak a mostra gondolnak és a fiatalságra, de azt is figyelembe veszik, hogy egyszer meg fognak öregedni, vagy esetleg eladják a házat és idősebbek fognak beköltözni. Emiatt szélesebb ajtók kerülnek beépítésre és mellőzik a lépcsőket, hogy a belső terek, járókerettel, kerekesszékkel is könnyen megközelíthetőek legyenek.

Hangulatos kertek, térkőburkolattal

Emiatt a kertbe is megéri a megfelelő térkövet letenni, hiszen az egyenetlen, földes talajon sokkal nehezebb közlekedni. A kert, a növények hozzájárulnak az egészségi állapotunkhoz, különösen idősebb korban jó, ha van mivel foglalkozni és ilyenkor egy kis kert gondozása nagyon jó hatással van az emberre.

A térkövek világában valóban csak a képzelet szab határt, hisz a különböző méretű és formájú, színű térkövek remekül kombinálhatók egymással. Így az egyébként is széles kínálatból igazán egyedit varázsolhatunk magunknak. A térkövek nemcsak a teraszon mutatnak jól, de a járdát is leburkolhatjuk vele, mint ahogy a garázsfeljárót vagy a szalonnasütő, kinti konyha burkolata is lehet kőből.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása