Melyek a legkedveltebb papagájok hazánkban?

A papagájtartás hazánkban is egyre népszerűbb, egyre többen választják őket házi kedvencként. Rendkívül változatos madárfajról van szó, melyek méretükben, temperamentumukban és színükben is eltérőek lehetnek.

Vannak azokban olyan fajok, melyeket gyakran választanak azok, akik egy madarat szeretnének társuknak. De melyek a legnépszerűbb papagájfajok hazánkban?

Hullámos papagáj: ezt a papagájfajt talán bemutatni sem kell. Mivel a hullámos papagájok színükben meglehetősen változatosak lehetnek, ráadásul rendkívül okosak, sőt, még beszélni is megtanulhatnak, így nagyon sokan kezdik a papagájgondozást egy hullámos papagájjal, mint első madárral a családban. Meglehetősen szelídek, könnyen kézhez szoktathatóak, és akár 15-17 évig is életnek.

Ara papagáj: ezek a gyönyörű madarak is nagyon népszerűek, viszont le kell szögezni, hogy nem valók mindenkinek. Magas igényeik és erős akaratuk van, többféle fajtájuk is létezik, így nem árt előre informálódni a tartásukról, tanításukról, gondozásukról, mielőtt megvásárolnánk egy ilyen papagájt.

Jákópapagáj: a beszélő papagájok közül ő talán a legnépszerűbb, tiszta beszédéről és bő szókincséről ismert, akár 500 szót is képes megtanulni. A gondozása odafigyelést igényel, tehát leginkább azoknak javasolják, akik már legalább alap szinten jártasak a papagájtartásban.

Rozellapapagáj: bár a rozellapapagáj az egyik legelterjedtebb vadon élő papagájfaj Ausztráliában, hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Érdemes azonban tudni, hogy vannak speciális igényei, rendkívül aktív madár, vagyis leginkább olyanoknak érdemes választani, akik már jártasak a papagájok világában.

Kissándor papagáj: a könnyen szelídíthető kissándor papagáj hozzávetőleg 40 cm hosszú, fűzöld alapszínű papagáj, mely az elmúlt években rendkívül keresett lett hazánkban. Ezek a madarak könnyen kézhez szoktathatóak, az eleséget kézből is elveszik, és számos trükkre is megtaníthatóak. Beszédre is könnyen tanítható, nagyon tisztán képes beszélni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása