Ház felújítása, lebontása, új ház építése

Egy ház felújítása nagyon költséghatékony alternatíva, bár a felújítás jellemzőitől függően a ház lebontása és újjáépítése jobb opció lehet. Ebben a cikkben adunk néhány iránymutatást, hogy segítsünk a döntést meghozni.

A költségek

A fentiek szerint, ha nagyon radikális felújítást tervezünk, amely szerkezeti változtatásokat (mennyezet, padló, elektromos berendezések, vízvezeték stb.) is magában foglal, gazdaságosabb lehet a nulláról kezdeni. Bár a költségek, mind a ház felújításának, mind a lebontásának és újjáépítésének költségei az építés, az anyagok vagy a kivitelezés minőségétől függenek. Más szóval, egy ház felújítása ugyanolyan drága lehet, mint egy új ház építése.

A ház kora

Ha nemrégiben felújítandó régi házakat nézegetettünk, mert szeretjük a fapadlót vagy a díszes mennyezetet, akkor tudjuk, hogy nem érdemes lebontani a házat. Azonban nagyon óvatosnak kell lenni a ház állapotával kapcsolatban, mert ha túl régi, akkor szerkezeti problémái lehetnek, és valódi veszélyt jelenthet.

A helyszín

Míg a házak felújítása a városokban hírhedtebb gyakorlat, addig a lebontás és újjáépítés gondolata népszerűbb ott, ahol kevés a föld, valamint a falvakhoz közeli területeken, ahol nem áll fenn a drágulás veszélye.

A saját életmódunk

Ahelyett, hogy egy megvalósíthatatlan házfelújítási tervet próbálnánk kivitelezni, egyszerűbb és olcsóbb lehet tiszta lappal kezdeni.

A döntés meghozatala előtt fel kell mérni az egyik vagy másik lehetőség választásának előnyeit, valamint az esetlegesen felmerülő hátrányokat. Ne feledjük, hogy a költségvetés összeállításakor a munka- és anyagárakon kívül az építkezéshez kapcsolódó költségeket is figyelembe kell venni, mint például az engedélyezési díjakat, az építészeti tervet, a fakivágást, a közüzemi számlákat (villany, víz, gáz), az okiratokat stb.

Ezért nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy többet költsünk egy ház felújítására, mint a lebontásra és egy új építésére. Számoljuk ki azt is, hogy utána mennyiért tudnánk eladni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása