A PUR habos szigetelés 10+1 előnye

A PUR habos szigetelés elterjedése a közelmúltban azért ütközött komoly nehézségekbe, mert egyrészt nagyon sok tévhit terjeng a kérdéses alapanyagról, másrészt pedig az emberek többsége egyáltalán nem ismeri a poliuretán habbal történő hőszigetelés előnyeit.

Márpedig a jelenlegi piacon minden kétséget kizáróan az egyik legjobb megoldás ebből a szempontból, és bár tény és való, hogy mindenhol nem alkalmazható, ellenben rengeteg helyen annál sikeresebben, így az alábbiakban összegyűjtöttük a PUR habos szigetelés 10+1 előnyét, hogy mindenki alaposabban is megismerhesse ennek a módszernek a hátterét.

1. Hamar megtérül!

A PUR hab esetében az átlagos megtérülési idő rendkívül gyors, sőt mi több, lényegesen gyorsabb, mint más hőszigetelések esetén. Amennyiben egy régi lakóházat veszünk alapul, abban az esetben a poliuretán szigeteléssel akár 70 százalékos költségcsökkentést is elérhetünk a fűtés esetén, amivel a megtérülési idő akár 1 évre is lecsökkenthet. Nyilván ez csak a legoptimálisabb eset, de az átlagos szemlélve a PUR hab esetén szinte soha nem kell 5 évnél tovább várni a megtérülésre.

2. Felújíthatók vele a tetők!

Amennyiben nincs pénzünk egy vadonatúj tetőre, de szeretnénk, ha a mostani még néhány évig tökéletesen helytállna, akkor érdemes a repedéseknél vagy a kisebb réseknél PUR habot használni a szigeteléshez. A kérdéses alapanyag ugyanis nem csak jól szigetel, hanem kiváló vízzáró réteget is képez, így éveken át képes megakadályozni a beázást.

3. Gyorsan elkészül!

A szórt PUR habos szigetelés előnye, hogy a megfelelő felszerelésekkel nagyon gyorsan felhordható a kívánt helyre, és a kívánt mennyiségben, ezáltal egy nap ideális esetben akár 1000 négyzetméternyi felület leszigetelése is kivitelezhető.

4. Szinte azonnal kifejti hatását!

A PUR habos hőszigetelés a felhordás után legfeljebb 10 másodpercen belül teljesen megkeményedik és megszilárdul, ezáltal szigetelő és vízáteresztő képességét szinte azonnal képes lesz kifejteni.

A PUR habos szigetelés 10+1 előnye

A PUR habos szigetelés 10+1 előnye

5. Óriási megtakarítás!

Ezzel a szigetelési eljárással a szigeteletlen házak esetén akár a korábbi fűtési költségeknek a 70 százalékát is megspórolhatjuk, ha megfelelő PUR habos szigetelés került felhordásra. A fűtés mellett nyáron a klímára elhasznált több ezer forintnyi villanyszámla is levonható lesz, hiszen ez a hőszigetelés nem csak télen, nyáron is képes kifejteni áldásos hatását.

6. Nehezen hozzáférhető helyeken is!

A PUR habos szigetelést sokan azért választják, mert felhordása masszaszerű állapotban történik, ezáltal az ívelt szerkezetek, vagy a nehezen hozzáférhető helyek is könnyeden szigetelhetők vele légmentesen.

7. Szigetelés toldásmentesen!

A mai szigetelőanyagok többségének legnagyobb problémája, hogy az elemeket össze kell illeszteni egymással, ami ha nem pontos, az könnyedén hő-hidakat eredményezhet. A poliuretán hab esetében ettől nem kell félnünk, hiszen a részben folyékony halmazállapotnak köszönhetően toldás- és hézagmentesen felhordható bármilyen felszínre.

8. A hideget, a meleget és a vizet is kint tartja!

A legtöbb szigetelőanyagot meg kell védenünk a víztől és a vizesedéstől, de egyeseket még a párától is. A PUR hab ezen a téren szintén nem okoz problémát, hiszen nem szívja magába a vizet, éppen emiatt képes létrehozni egy komplett vízzáró réteget, amivel a vizet is kint tarthatjuk majd.

9. Évtizedes hatékonyság!

A PUR hab kiváló választás akkor is, ha tartós szigetelést szeretnénk, hiszen a kérdéses anyag kizárólag az UV-sugárzást nem bírja, de minden másnak ellenáll, éppen emiatt akár több évtized után is számíthatunk képességére. Nem porol, nem morzsolódik, nem repedezik meg, egyszóval sokáig képes megőrizni otthonunk kellemes klímáját.

10. A lélegző hőszigetelés!

Habár a PUR hab szilárdsága és szigetelőképessége kimagasló, a párát azonban képes kis mértékben átengedni, ami azt jelenti, hogy egy lélegző hőszigetelésről van szó, ami a párát átengedi, ezáltal a belső párakicsapódás akár teljes egészében kivédhető vele.

+1. Kis vastagságban is kiváló hatás!

Ami nagy előnye még a PUR habos hőszigetelésnek, hogy a legtöbb alapanyaggal ellentétben nem kell óriási vastagságban felhordani ahhoz, hogy kifejtse optimális hatását, ezáltal 10 centiméteres átlaggal már garantáltan kiélvezhetjük majd tökéletes szigetelőhatását.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása