Se veled, se nélküled

Amikor két ember egymásba szeret, a kapcsolat elején minden bizonnyal úgy érzik, hogy képtelenek egymás nélkül élni. Ez így is van rendjén, hiszen egy friss, rövid ideje tartó szerelemben soha nem elég a másikból, sem lelkileg, sem fizikailag sem pedig testileg.

Ebben az időszakban úgy érzik sokan, hogy megpusztulnak, ha még többet kell várni arra, hogy kedvesükkel találkozhassanak. Számolják a perceket, órákat, szinte majd kibújnak a bőrükből, annyira örülnek a közelgő találkozásnak.

Természetesen vérmérséklet függvénye is, hogy mennyire vagyunk képesek gondolatainkat elterelni és a napi teendőinkre fókuszálni addig, amíg végre eljön az ideje, hogy induljunk a randira, vagy hogy megérkezzen kedvesünk.

Amikor veled jó csak

Vannak párok, akik egyáltalán nem szeretnénk semmit csinálni a másik nélkül. Legyen szó iskolába menetről, munkába való eljutásról, hobbiról vagy találkozókról, legszívesebben mindenhová együtt érkeznének, mindent együtt vinnének véghez a heti bevásárlóstól kezdve a családlátogatáson át az edzéseken való drukkolásig.

Vajon egészséges ez? Erre a kérdésre nem létezik egyértelmű válasz. Általánosságban elmondható az, hogy annyit és akkor érdemes együtt lenni, amennyi és amikor mindkettőnknek jól esik. Szerencsés esetben a pár mindkét tagjánál ugyanakkora az igény az együtt eltöltött időre, a közösen végzett tevékenységekre.

Akadnak azonban olyan szerelmespárok is, ahol egyik vagy másik fél szeretne több időt egyedül vagy másokkal lenni – és ez is teljesen rendben van, amennyiben a pár másik tagja ezt elfogadja, és nem elhanyagolásnak éli meg.

Amikor veled sem jó – de nélküled sem

Azoknál a pároknál, ahol a felszín alatt több probléma is leledzik, gyakorta előfordul, hogy a megoldás helyett veszekedésre, de akár szakításra is sor kerülhet. Idősebb korban sok esetben lehet a potenciazavar az egyik ilyen probléma.

Habitusfüggő, hogy ki mennyire tudja tolerálni a se veled, se nélküled kapcsolatot, talán ebből a legnehezebb kilépni, és ezt a típusú szerelmet a legbonyolultabb mindkét fél számára elfogadható mederben tartani.

Ha se veled, se nélküled jellegű kapcsolatban élünk, érdemes egészen mélyre ásni, hogy kiderüljön, vajon melyik érzés az erősebb: annak az igénye, hogy együtt legyünk, és a problémákat megoldva folytassuk közös utunkat, vagy annak, hogy engedjük el egymást, mert együtt nem működőképes ez a kapcsolat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása