Padláslépcső vagy hagyományos lépcső: avagy melyiket válasszuk a tetőtér esetén?

Amikor a padlástér, tetőtér beépítéséről van szó, fontos kérdés a feljutás kérdése. Számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, a döntés pedig mindenképp az alapján kell meghozni, hogy mi az igényeink, nem pedig az alapján, hogy melyik a legolcsóbb megoldás.

Sokan a spórolás érdekében beérik egy padláslépcsővel, pedig egy rendes lépcsőre lenne szükség, de akad olyan helyzet is, hogy egy teljes lépcsősor kerül kiépítésre, pedig nem is lenne erre feltétlen szükség. Először is gondoljuk végig, mire szeretnénk használni a padlásteret, és ez alapján hozzunk döntést.

Amennyiben egy külön lakrészről van szó, ahol még külön bejáratra is szükség van, ott okafogyott a padláslépcsőben való gondolkodás, oda egy rendes lépcsőre lesz szükség. A mesterembereknek is könnyebb a dolguk, ha nem egy létraszerű építményen kell fel-le közlekedniük, de nekünk, akik használjuk sem épp előnyös, ha létrán mászunk fel. Akkor is érdekes a kérdés, ha a tetőtérben vannak a szobák. Ilyenkor sem mindig a padláslépcső a jó megoldás. Ugyanakkor vannak esetek, amikor elég lehet egy minőségi padláslépcső.

Amikor elég a padláslépcső is

Abban az estben, ha a padlást leginkább tárolásra használjuk, akkor érdemes padláslépcsőben gondolkodni. Ilyenkor persze fel teszik sokan a kérdést, miért nem elég egy létra, hiszen az költségtakarékosabb. Nos, valóban elég lehetne, de közel sem olyan stabil és biztonságos, mint egy padláslépcső, így inkább ebben érdemes gondolkodni.

Az is gyakori, hogy nyaralókba az emeletre padláslépcső vezet fel a helytakarékosság miatt. A jó minőségű padláslépcsők ugyanis felhúzhatóak, ha pedig kellenek, le lehet őket nyitni, így ha kis helyünk van a lépcső számára, jó megoldás lehet.

Azt azért mindig gondoljunk végig, mielőtt döntünk, hogy mennyit fogjuk használni az adott lépcsőt. Mi mint fogunk rajta fel-le hurcolni, és mennyire lényeges, hogy helytakarékos legyen. Ezeknek a tényezőknek a figyelembevételével tudjuk meghozni a megfelelő döntést.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása