Három fontos szabály, amit egy jakuzzi használatáról tudnod kell

A jakuzzi-kultúra hazánkban sajnos meglepően szegényesnek tekinthető. Erről nem is annyira az emberek, mint inkább az egykori berendezkedés, illetve a Magyarországra relatíve későn beérkező masszázsmedencék okolhatók, így szinte minden új tulajdonost egyszerűen meg kell tanítani arra, hogy miképpen használja új pezsgőfürdőjét.

A masszázsmedence ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem egy kinti, vagy egy túlméretezett fürdőket, ami esetenként még bugyborékol is, ezzel kapcsolatban fontos szabályok vannak, amelyeket be kell tartanunk a víz tartós tisztaságának, valamint a benne ülők egészségének érdekében. Hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, összegyűjtöttük a három legfontosabb alapszabályt, ami jakuzzi-használat esetén fontos lehet.

A legfontosabb: ez nem egy fürdőkád!

A jakuzzi nem fürdésre való, ezt nagyon fontos itt és most, már az elején leszögezni, ezáltal nem azért van, hogy valaki lemossa magáról a koszt és az izzadtságot, hogy szappanozza benne magát, egy pezsgőfürdőbe ugyanis mindenki a pihenés, a lazítás és a rekreáció, a gyógyulás miatt ül bele.

Ennek köszönhetően a medence előtt kötelező a zuhanyzás, és amennyiben szükség van rá, akkor természetesen a hajmosás is, így ha vendégek érkeznek hozzánk, akkor bátran szóljunk rájuk, ha zuhanyzás nélkül akarnak beülni mellénk. A jakuzzi ezen felül a meleg víz ellenére sem mosoda, így a koszos zoknik, alsók és törülközők ne itt legyenek átöblítve, mert annak a szűrő ihatja meg a levét!

Meztelenül vagy ruhában?

Kép: www.drspa.hu

Kép: www.drspa.hu

A szakértők egyetértenek abban, hogy egészségünk és az élmény szempontjából teljesen mindegy az, hogy meztelenül vagy fürdőruhában ülünk-e bele egy jakuzziba. Bár nyilvánvaló, hogy ezzel kapcsolatban vannak általános szabályok, így egy baráti társaságban vagy idegenek között nyilván senki sem fog csak úgy meztelenre vetkőzni, ellenben amennyiben a párunkkal romantikázunk, nyugodtan élvezzük csupaszon a jakuzzizás örömeit. Sokak szerint ez sokkal önfeledtebb élményt jelent, mint fürdőruhában élvezni a jakuzzizást. Próbáljátok ki, ha lehetőségetek van rá!

Ami mindig legyen a közelben!

A jakuzzi gyakran egészen eltérő hatást gyakorolhat az emberekre, ezáltal bizony nem kizárt, hogy a meleg víztől esetleg rosszul leszünk, vagy a kiszálláshoz szükségünk van erre-arra, éppen ezért legyünk körültekintőek. A medencéhez mindig készítsünk oda egy csúszásgátló papucsot, de legyen kéznél törülköző és köntös is, amelyek közül utóbbiak főként akkor hasznosak, ha kint van a medence.

Érdemes lehet odakészíteni a jakuzzi mellé egy pohár tiszta vizet is, hiszen a meleg víz dehidratációt idézhet elő, esetleg rossz hatást gyakorolhat a magas vérnyomástól szenvedőkre, ezáltal ha egyedül használod, vagy éppen először próbálod ki a medencét, akkor ezek mindenképpen legyenek a közelben, és nagy baj már biztosan nem történhet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása