Ha te is tökéletes hálószobára vágysz

Egy nem megfelelően kialakított hálószoba nem csak testünknek, hanem lelkünknek sem túl előnyös. Egy tökéletes hálószoba titka alapesetben az, hogy legyen kényelmes, legyen barátságos és egyben ergonomikus is. Ezek azonban általában csak üres szavak azoknak, akik nem ismerik a lakberendezés apróságait.

Valósítsuk meg önmagunkat

Amennyiben a tökéletes hálószobára vágyunk, akkor az elsődleges célunk, hogy megvalósítsuk önmagunkat, hogy belevigyük a berendezésbe mindazt, ami számunkra fontos és szükséges, és kialakítsunk egy olyan intim teret, amiben jól érezzük magunkat. Nem kell figyelembe venni semmiféle szabályt, ha csak azt nem, hogy minden a mi igényeink szerint történjen. Természetesen bizonyos szempontokat azért így is figyelembe vehetünk. Az egyik ilyen, hogy a szoba mindig és minden tekintetben legyen kényelmes és számunkra komfortos, árasszon barátságos hangulatot. Nyugodtan keverjük benne stílusunkat, és vigyük bele mindezt a bútorokba, a textilekbe és a képzőművészeti alkotásokba is.

Ha te is tökéletes hálószobára vágysz

Ha te is tökéletes hálószobára vágysz

Amennyiben most kerül kialakításra a hálószoba, és választhatunk a helyiségek közül, akkor úgy tervezzünk, hogy a hálószoba mindig távol kerüljön a társasági zónáktól, a konyhától vagy a nappalitól, hogy tényleg vissza tudjunk vonulni valahová. Szobánk mindig a lakás keleti vagy északi oldalán legyen, lehetőleg a fürdőszoba közelébe. Ha igazán tökéletes szobát akarunk, akkor száműzzük onnan a televíziót, de legalább a számítógépet és az internetet, hiszen egy tévé, vagy egy játékkonzol sokaknak a nagybetűs kikapcsolódást jelenti, és ha fontos nekünk, akkor annak is ott a helye a szobában.

Fordítsunk nagy figyelmet a berendezésre

Egy hálószobában a legnagyobb szerepet az ágy, és a különféle ülőalkalmatosságok kiválasztása kapja, hiszen ezek jelentik majd számunkra a kikapcsolódás legmagasabb fokát. Az ágy terén soha ne kössünk kompromisszumot, és ügyeljünk rá, hogy valamilyen fotel legalább helyet kapjon a szobában. Ha megfelelően barátságos hangulatot akarunk elérni, akkor a színek tekintetében a neutrális árnyalatok a leghatásosabbak, a hideg tónusoktól pedig érdemes távol maradni. Tört fehérrel, meleg szürkével vagy barnával kellően kellemes atmoszférát alakíthatunk ki.

Óriási hatást érhetünk el, ha a térbe színfoltokat teszünk – például tapétacsíkokkal vagy textilekkel, amelyeket akár évszakonként is cserélhetünk. A cserélhetőség szintén kapjon szerepet a szobában, így az ágyvégek, a szőnyegek, a függönyök, a díszpárnák, az ágytakarók legyenek több kiszerelésben és színvilággal, hogy tetszés szerint tudjunk válogatni közöttük. A minták terén szintén nagyon fontosak a visszafogottabb motívumok. A kisebb berendezési tárgyak ezen felül mindig a mi ízlésünket tükrözzék, legyen szó akár egy tükörről, akár kedvenc kis mütyürjeinkről, vagy gyűjteményünkről. Ha ezek számunkra fontosak, akkor kapjanak helyet a szobában, hiszen biztosan hozzájárulnak ahhoz, hogy sokkal nyugodtabban tudjunk pihenni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása