Horvátország már várja a nyaralókat

A nyaralás megtervezésénél sok család vágyik Horvátországba. A jó idő, a homokos tengerpart és a finom ételek mindenkit csalogatnak, arról nem is beszélve, hogy az első tengerparti úti célokat már 6 órás vezetéssel letudhatjuk.

Hova menjünk?

A horvátországi nyaralás a rutinosabb utazók részére is kihívás lehet, főleg a mostani helyzetben. Azt érdemes fontolóra venni, hogy minél messzebbi célt választunk, annál drágább lesz az útiköltség, viszont sokkal egzotikusabb helyeket fedezhetünk fel, ahol a turisták száma is lényegesen csökkenni szokott. Sokszor a déli települések szállásai olcsóbbak, mint az északiak.

De mit kell tudni a járványról? Jelenleg szabadon, korlátozások nélkül válogathatunk a szállások között, így már kezdhetjük is a nyaralás tervezését.

Sok család szereti a hétvégi kirándulásokat, nekik a nyaralás Horvátország belső területeit jelenti. Mindenképpen nézzük meg a Plitvicei tavakat, Trakostály várát, Zágrábot és Varazdint, majd zárjuk a látogatást a tengerparttal. Ez akár egyetlen hétvégébe is belefér, bár, minél több napot tudunk ott eltölteni, annál jobb.

Belépés a vírushelyzetben

A horvát kormány úgy döntött, hogy könnyíti a helyzetet a turisták számára, így a bejutás lényegesen leegyszerűsödött. Azok vannak igazán szerencsés helyzetben, akik zöld országból mennek, mivel így nincs szükségük tesztre, és a karantén sem vonatkozik rájuk. Bár Magyarország jelenleg piros zónába tartozik, azonban nem lehetetlen a bejutás.

Az első, és sok család számára a legfontosabb infó, hogy a 7 éves kor alatti gyerekeknek semmire nincs szükségük, szabadon utazhatnak velünk. Ha valaki ennél idősebb, akkor több módja van a belépésre.

Az egyik lehetőség a negatív PCR teszt bemutatása. Itt csak arra kell figyelni, hogy 48 óránál ne legyen régebbi a teszt.

Akkor is beutazhatunk, ha az EU által hitelesített antigén teszttel rendelkezünk, vagy olyan orvosi igazolással, amin rajta van, hogy 6 hónapon belül átestünk a víruson.

Végül, de nem utolsó sorban 6 hónapnál nem régebbi oltási igazolással is bemehetünk, ráadásul Horvátország mindegyiket elfogadja.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása