Tippek, hogyan éld túl a szakítást

A szakítás senkinek sem könnyű folyamat. De ahelyett, hogy elkeserednél, próbálj meg minél előbb talpra állni. Hidd el, nem te vagy az egyetlen, akinek túl kell esnie mindezen, ezért ne is keseregj túl sokáig! A felhők felett mindig süt a Nap, és ez a te helyzetedre is tökéletesen igaz!

Sokan a szakítás után mély depresszióba és önmarcangolásba esnek, amiből csak nagy szenvedések árán tudnak kimászni. Te ne kövess el ilyen hibákat! Többet érsz annál, mint gondolnád! A rossz gondolatokat pedig néhány egyszerű tanáccsal könnyen magad mögött tudhatod. Az alábbi tippeket olyan személyek adták, akik már sikeresen túlléptek egy-egy nagy szerelmem.

Új környezet – tiszta lap

Költözz el, vagy alakítsd át teljesen a közös lakást. Élvezd, hogy most teljesen egyedül dönthetsz mindenben és nem kell valaki más igényeit is figyelembe venned. Dobáld ki azokat a tárgyakat is, amelyek rá emlékeztetnek és szomorúsággal töltenek el! Vegyél új dísztárgyakat, cseréld ki teljesen a környezetet magad körül!

Ha van rá lehetőséged, utazz el egy kicsit. Ismerkedj emberekkel, teremts új kapcsolatokat. Persze nem kell rögtön beleugranod egy új szerelembe, de más kultúrák megismerése és egyéb fantasztikus dolgok felfedezése sokat segít a felejtésben.

Sportolj, kirándulj!

Ha jó az idő, legyél sokat a szabadban! Sportolj kedved szerint! Tudtad, hogy a sport nem csak a testnek, de a léleknek is legalább annyira fontos? A sporttal eltöltött időnek valódi terápiás jellege is van. Csak úgy, mint egy jó kirándulásnak. Magyarországon számtalan túraútvonal közül választhatsz. Hívd el barátaidat is, ha úgy tartja kedved. Legalább a bánatoddal másokat is mozgásra ösztönzöl!

Egy jó kis túra után teljesen kitisztult elmével és felfrissült testi erővel vághatsz neki a hétköznapoknak. Csak semmi szorongás és bánat! Bakancsra fel!

Próbálj ki új hobbikat!

Ülj le, és gondold végig, mi az, amit már régóta ki szerettél volna próbálni, de eddig még nem volt lehetőséged rá. Sok férfi rajong a horgászatért, de a kedvesük miatt ezt a hobbit háttérbe szorítják. Te hogy vagy ezzel? Most bármi lehetséges, nincs visszatartó erő, csak magaddal kell foglalkoznod!

Ne szégyenkezz semmi miatt! Kezdj bele új tanfolyamokba, keress új fejlődési és szórakozási lehetőségeket!

Ezt is kipróbálhatod: megnézem

Nézz sorozatokat!

Egy remek sorozat hosszú időre le tudja kötni az emberek figyelmét. Persze, ne ennek szenteld az egész életed, de egy magányos esti időtöltésre kiválóan alkalmas lehet a tévézés. Készítsd el mellé a kedvenc ételeidet, azt is, amit a párod nem szeretett, és már indulhat is az önfeledt szórakozás!

Hallgass élettel teli zenéket!

Ne depressziós, önsajnálatra buzdító zenéket válassz, bár jelen helyzetben nagyon csábítónak tűnnek, hanem valami pörgős, élettel teli muzsikát, ami felráz téged. A zene a lélek tápláléka. Töltsd fel tehát energiával és érezd, ahogy mindenedet átjárja a boldogság!

Ne zárkózz be! Élj társasági életet!

Szervezz partikat, járj össze a haverokkal, menj színházba, moziba és koncertekre! Járj nyitott szemmel és ismerkedj! Szerezz új barátokat, és egyszer talán a nagy Ő-vel is összefuthatsz!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása