Szex vagy szerelem? Mi mozgatja a kapcsolatot?

A kapcsolat első hónapjai általában szépen alakulnak, mindkét fél boldog és elégedett. De ahogy telnek a hónapok, egyre nehezebb megmondani, hogy valódi szerelemről van-e szó, vagy inkább a szex beszél belőlünk.

Általában nagyon nehéz eldönteni, hogy mi mozgat egy kapcsolatot, mivel a szerelem és a szex is közel állnak egymáshoz, és normális körülmények között együtt működnek tökéletesen. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nagyszerű partnert sodort mellénk az ég, akkor nem fogjuk feltenni ezt a kérdést, de ha pont fordítva vagyunk, akkor érdemes utána járni kicsit.

Ha egy kapcsolat csak a szexen alapul, akkor az elsődleges cél mindig az orgazmus elérése lesz. Ilyenkor nem szoktunk figyelni a másikra, bár örülünk neki, ha ő is eljut a csúcsra, azonban az én szerepe sokkal fontosabb. Ha az alapokat a szerelem adja, akkor a kielégülés másodlagos, mivel leginkább a partnerünket tesszük első helyre.

Azt nézzük, hogy neki mi a jó, azt várjuk, hogy ő élvezze, és biztosak vagyunk benne, hogy az érzés kölcsönös, tehát ő éppen a mi szükségleteinkről fog gondoskodni. A szerelem azt jelenti, hogy szeretnénk felfedezni a másik lényét, a szex pedig csak az orgazmusra koncentrál.

A szerelem túlél

Érdemes megvizsgálni az együttlét közbeni kommunikációt is. Amikor valakit csak a szex motivál, akkor leginkább olyan kérdések hangoznak el, hogy a másik mikor éri már el a csúcsot. Az is lehet, hogy sokkal piszkosabb szóváltásokra is sor kerül, azonban nem a gyengédség a téma.

A szerelem azonban olyan erővel bír, ami a másik lelkét veszi figyelembe, és az azonnali örömök helyett kiélvezi az együtt megélt pillanatot. Az egymás iránt táplált érzések eltérőek lehetnek, de a közös beszélgetések alapján könnyen ki tudjuk szúrni a bajt.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell vizsgálni a szerepjátékot. Sok férfi a játékon keresztül akarja elérni, hogy megfelelően működjön a nemi szerve, így akarja bebiztosítani az erekciót. A szerelem azonban nem retteg a másiktól, és azt is felvállalja, ha néha becsúszik egy kis erekciós probléma.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása