Padlócsiszoló gép: vegyünk vagy béreljünk?

A padlócsiszolás ma már egy bevett módja a padlófelújításnak. Mindegy, hogy parkettáról, padlólapról vagy betonpadlóról van szó, a csiszolás és polírozás egy olyan lehetőség, mely segítségével nem kell új padlóban gondolkodni. A régi, meglévő padló is újjá varázsolható, így sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.

Mivel nagyon népszerű manapság a csináld magad elv, így a padlócsiszolást is sokan szeretik maguk elvégezni. A parketta esetén sem egyszerű ez a kérdés, hát még, ha padlólapunk vagy betonpadlónk van.

Egy padlócsiszoló gép nem olcsó, azért pedig, hogy egyszer használjuk, aztán a pincében porosodjon, nem éri meg megvenni. Bérelni viszont lehet, így bátran nekiállhatunk ezeknek a munkálatoknak magunk is. Olyan céget érdemes választani, akik a szükséges eszközöket oda és vissza is szállítják, illetve tanácsadást is tartanak a gépek használatáról. Az sem árt, ha úgymond csomagban tudjuk bérelni ezeket a berendezéseket, egyrészt, mert olcsóbb, másrészt pedig, mert így nem nekünk kell kitalálni, hogy mire lesz szükségünk.

Mikor éri meg ilyen gépet vásárolni?

A vásárlás meglehetősen költséges lehet, ha csak egy alkalomra vásárolnunk. Ha viszont olyan cégünk van, aki felújítással foglalkozik, érdemes beruházni komolyabb gépekbe is. A Lavina például egy nagyon népszerű márka a propánnal működő csiszoló és polírozógépek piacán. Ezek a gépek kézi mozgatású és távirányítóval vezérelt kivitelben is kérhetőek. Az áruk ezeknek sem olcsó, vagyis csak azoknak éri meg beruházni, akik valóban ezzel foglalkoznak, nem csak egy felújítás erejéig használják a gépeket.

Emellett azoknak is megérheti a vásárlás, akik bérbe kívánják adni ezeket a gépeket azok számára, akik maguk végeznék a felújítást. Mielőtt azonban ebben fektetnénk a pénzünket, mindenképp értenünk kell a padlócsiszoláshoz, és persze a gépek használatához is, hogy megfelelő tanácsot tudjunk adni a bérlőink számára. Ha tehát laikusok vagyunk a padlócsiszolásban inkább hívjunk szakembert, vagy megbírható cégtől béreljünk gépeket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása