Nyomtalanul felszívódó férfiak, avagy a ghosting jelensége

Az egyik pillanatban még olyan romantikusnak tűnik minden, majd a másikban hirtelen felszívódik az álompasi. A jelenségre az angol nyelvben már külön kifejezés is született: ghosting. Szabad fordításban ez annyit jelent, hogy szellemmé válni.

Bár akadhat ellenpélda is, valami oknál fogva főleg a férfiak körében népszerű ez a kétes megítélésű stratégia. Divatosságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy egy felmérés szerint a nagy Ő-t keresők közel 80%-a már személyesen is megtapasztalhatta a ghostingot. Az áldozatok nem nagyon értik az okokat, pedig a ghosting hátterében általában mindig ugyanazok a tényezők húzódnak. Hogy melyek ezek pontosan? Te is megtudhatod, ha alábbi cikkünket elolvasod.

Nem kell a hiszti!

A férfiak nem szeretik a konfliktusokat, sőt, egyenesen kerülik is a vitás helyzeteket. Ez nem csak a párkapcsolataikra igaz, hanem az életük minden területére. Éppen ezért ki nem állhatják, ha egy nő patáliát csap mellettük. A szakítás pedig a legkevésbé sem konfliktusmentes szituáció. Azok a férfiak, akik már alkalmazták a ghosting módszerét, megkérdezésükkor adott válaszaik alalpján többnyire a hiszti elkerülése miatt tettek így.

Érdekes lehet: megnézem

Kegyetlennek és főleg gyávaságnak tűnhet mindez, ugyanakkor nem valószínű, hogy szándékos rosszhiszeműség áll mögötte. Ennek ellenére abban mindenki egyetért, hogy nem túlságosan tisztességes ez a fajta eljárás. Ritka kivételeket leszámítva, a nők ugyanis megérdemlik, hogy őszintén beszéljenek velük a férfiak. Akkor is, ha lármás jelenet kíséri mindezt.

Nem kell a magyarázkodás!

A férfiak nem képesek mély és szenvedélyes beszélgetésre. Sőt, a legtöbb pasinak azt is nehezére esik szavakkal kifejezni, mit is érez pontosan. Egy szakítás során a nők mindig magyarázatokat követelnek maguknak, akkor is, ha nincs is értelmes indok rá. Mert van az úgy, hogy tökéletes minden, mégsem érzi jól magát az ember.

A pasik könnyen tovább állnak, és nem kezdenek okokat keresni a problémák mögött. A nők ezzel szemben addig nem nyugszanak, amíg konkrét kórképet nem alkotnak a kapcsolatukról. Mindez kínos és roppantul érdektelen a férfiak számára, ezért a gyors megoldást választják, lelépnek. A nő pedig gondoljon azt, amit akar. Az áldozatok teljes mértékben cserbenhagyásként élik meg mindezt.

Menekülni kell!

A pasik egy része, amint az események komolyabbra fordulnak, egyszerűen megrémül. Filmekben is népszerű jelenet, amikor a nő elkezdi tervezni a közös jövőt, esküvő, családi ház, gyerekek, a férfi pedig fejvesztve menekül.

Különösen a nárcisztikus személyiségi jegyekkel rendelkezők körében figyelhető meg ez a szituáció. Az a pasi, aki úgy érzi, minden csak és kizárólag körülötte forog a világon, félelemmel éli meg azt, ha másról is gondoskodnia kell. Számukra sem a gyerek, sem a család nem illik bele az életükbe. Ezek az emberek kevésbé odaadóak és megbízhatóak. Könnyen rosszul járhat az a nő, aki egy önfényező férfit belekényszerít például egy házasságba. Valójában nem is olyan nagy gond, ha ezek a pasik gyorsan lelépnek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása