Mik a boldog házasság alapjai?

Sokunknak gondolkozásra adhat okot, hogy a jövőben vajon boldog házasságunk lesz-e, vagy miért nem annyira jó a mostani kapcsolatunk. Mindannyiunk aggodalmaira és kérdéseire válaszolva, a tudósok összegyűjtötték a boldog és hosszú házasság alapjait.

Ahogy az élet legtöbb területén, az intelligencia a párkapcsolatokra is jó hatással van. Miután a rózsaszín köd felemelkedett és a pár úgymond hármasban marad a valósággal, gyakran előkerülnek a problémák, amiket időről időre meg kell oldani. Az intelligencia segít abban, hogy ezeknek a vitáknak ne ujjal mutogatás legyen a vége, hanem egy észszerű megbeszélés.

A kedvesség is nem csak a mindennapi életben, de a szerelemben is kifejezetten fontos. Azok a párok, akik odafigyelnek a másik igényeire, őszintén, nyíltan kommunikálnak, hálásak egymásnak, nagy eséllyel maradnak együtt hat év után is. Ebbe beletartozik az is, hogy a kényesebb problémák megbeszélése sem okozhat nehézséget, például az impotencia.

A kapcsolatokban egy pesszimista partner nem csak az együtt maradást nehezíti meg, de egészségügyileg is árthat a másiknak. Az, hogy mindennek a rossz oldalát látjuk a saját és párunk gyomrára, koncentrációjára és szívére is kihathat. Saját és szeretteink érdekében nem árt, ha megpróbálunk legalább egy kicsit a pozitivitás felé hajlani és elkezdeni megkeresni a dolgok jó oldalát.

Nincs két egyforma ember

Vagyis nincs olyan sem, hogy mindenben egyet értenek. Egy párkapcsolatban gyakori, hogy ugyanazon a véleményen vagyunk, mégis idővel talán többször előfordulhatnak a nézeteltérések. Ilyenkor muszáj, hogy valamelyik fél engedjen, hajlandó legyen kompromisszumot kötni. Egy egyetemen kutató pszichológus csoport megfigyelték, hogy azok a házasságok boldogabbak, ahol időről időre a felek engednek a másiknak.

Ahogy a legtöbb megemlített tulajdonság hasznos lehet bármilyen emberi kapcsolatban, úgy a humor is fontos, nem csak a mindennapokban, de a házas életben is. Míg a nőknek fontos a szórakozás, addig a férfiaknak sokat jelent, ha viccesnek találják őket. A mindennapos feszültség és stressz után pedig mindenkinek jót tesz egy kis nevetés.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása