Miért jó wellnesselni?

Egyre többet halljuk ezt a szót, wellness. Mi is tartozik pontosan ide? Kezelések, a pihenés, a stresszoldás? Számtalan wellness központ, wellnessre szakosodott szálloda bukkant fel. Lássuk, miért is jó ilyen helyekre elmenni!

Mi is az a wellness?

Az első, és legfontosabb dolog tisztázni azt, hogy mi is a wellness fogalma. A wellness nem egy konkrét dolog, inkább egy gyűjtőfogalom, amelybe olyan tevékenységek sorolhatók, amik az egészségünket javítják és megőrzik. Sajnos a mindennapi életünk során nincs lehetőségünk mondjuk mindennap termálfürdőbe járni, masszíroztatni vagy pezsgőfürdőkbe csobbanni, ezért nem árt, ha néhány havonta elutazunk egy ilyen központba, ahol kényeztethetjük magunkat, és javíthatjuk a közérzetünket.

A wellnessbe számtalan dolog beleillik: a termálvizes, élményvizes csobbanások és merülések, a különféle szaunázások, például infraszauna, hagyományos finn szauna. A különféle masszázsok, aromaterápiás kezelések, gyógymasszázs, élénkítő, nyugtató kezelések, pakolások.

A wellness célja a testi és a lelki felüdülés, a hétköznapi gondok elűzése, a stresszoldás, az izmok, ízületek és az érrendszer állapotának javítása. Manapság sajnos a legtöbb ember annyira stresszes életet él, hogy az kikezdi az egészségét. Amikor érezzük, hogy betelt a pohár, akkor mindenképpen vegyünk ki pár nap szabadságot, és próbáljunk meg feltöltődni. Az nem szabadság, ha az irodából kiszabadulva ugyanúgy folytatjuk a munkát! Mindenképpen érdemes otthonról is eljönni, és pár napot pihenéssel tölteni.

Nyáron jelentősen megnő Zalakaros forgalma

Nyáron jelentősen megnő Zalakaros forgalma

Wellness-szállások

Ha már kiszabadulunk otthonról, mindenképpen érdemes olyan helyre eljutni, ami üdülőváros. Ilyen lehet például a keleti országrészben Gyula vagy Hajdúszoboszló. Aki nyugatra vágyik, neki Hévíz lehet a megoldás, a délieknek Harkány, aki pedig dél-nyugatra vágyik, nekik Zala, például Zalakaros lehet a legjobb úti cél. Zalakaroson hiába laknak alig kétezren, üdülőváros, tehát viszonylag nagy forgalmat bonyolít le.

Az üdülő települések általában kicsik, mégis rendkívül jól kiépített szállodarendszerrel és vendéglátóipari egységekkel rendelkeznek, így a nyaralók semmiben nem éreznek hiánynak. A magasabb csillagokkal rendelkező hotelekben a pihenni vágyóknak szinte ki sem kell dugniuk az orrukat a szállásról, mindent megkapnak egy helyen.

Érdemes olyan helyet választani, ahol van gyógyvíz is, így az élménymedencék mellett az ízületeinknek is jót tehet a pihenés. Ne csak akkor merüljünk el a termálvízben, ha már vannak kialakult reumás vagy egyéb megbetegedéseink, a megelőzés is fontos lehet!

Szállást könnyedén találhatunk magunknak. Ha nem főszezonban megyünk, akkor jóval olcsóbban is kijöhetünk, mintha a nyár közepén mennénk. Vannak, akik kuponokat adnak az uborkaszezon idején, nézzük a kuponos oldalakat. Nemcsak kupon kedvezmény létezik, hanem sima kedvezmény. Ha nem tudjuk, milyen szállás is lenne a legjobb a számunkra, akkor menjünk fel egy szálláskereső portálra, ott több száz ajánlat közül választhatunk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása