Miért hasznosak sportolók számára a protein szeletek?

A protein szeletek rendkívül népszerűek az amatőr és a profi sportolók körében is, azonban sokan nem tudják, hogy mikor kell őket elfogyasztani. Egyesek edzés előtt, mások edzés után eszik meg és vannak akik edzés közben a pihenő idejükben. Az pedig még jobban foglalkoztatja a kezdőket, hogy miért jó egyáltalán a protein szeletek fogyasztása.

Mert hát régen nagyon rossz ízük volt ezeknek a táplálékkiegészítő szereknek, azonban ma már egy egyszerű csoki szeletet is képesek helyettesíteni. Vagyis finom és hasznos egyszerre.

A protein szeletek nem egyenlőek a müzli vagy csokoládé szeletekkel. Ez persze jól láthatóan fel is van rajtuk tüntetve és általában már az árukon is meglátszik a különbség. Azonban érdemes megfordítani azt és a csomagolás hátoldalán lévő összetevőket is elolvasni, hogy ne egy cukorral teletömött szeletet vegyünk amiben fehérje alig van. A legfontosabb dolog ugyanis, ami miatt protein szeletet vásárolunk az maga a fehérje.

A cukrot és a telített zsírokat kerüljük el!

Noha még a legkedvezőbb, bevezető áron kapható protein szeletekben is kellő mennyiségű fehérje található, sok tartalmaz túlzott arányban cukrot vagy telített zsírokat. Ezeket azonban kerülni kell. Ezért jobban megéri a márkásabb protein szeleteket választani. Azonban ha már betáraztunk cukrosabb változatokból, azokat se dobjuk a kukába, ezeket edzés után elfogyaszthatjuk, de lefekvés előtt semmiképpen nem ajánlottak.

Figyelhetünk a szeletek rosttartalmára is, hiszen az egészséges táplálkozás és a diéta fontos elemét képezik. A rostban gazdag protein szeletek pedig nem csak az éhségérzetet csillapítják de az emésztést is segítik. A szeleteket pedig akármikor fogyaszthatjuk amikor nincs időnk enni vagy nem tudunk természetes forrásból fehérjét magunkhoz venni.

Azonban figyeljünk arra, hogy a gyors felszívódású szénhidrátok fogyasztása edzés előtt tilos! A protein szeletek tehát rendkívül hasznosak a sportolók számára, ám mind minden táplálékkiegészítőt, ezt is okosan kell megválasztani és felelősséggel fogyasztani.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása