Miért élnek sokan egyedül?

Jó kérdés, ugye? Nagyon sok esetben az emberek azt hiszik, akik egyedül élnek, azért teszik, mert saját maguk akarják így. Máskor úgy gondolják, azért vannak sokan egyedül, mert nem kellenek másoknak, nem tudnak maguknak párt találni.

Nem megfelelő külsővel rendelkeznek, rossz belső tulajdonságaik vannak, amiket mások nem tudnak tolerálni. Pedig ez mind nagy általánosítás, ami tévútra viheti a dolgokat. Tény, hogy van sok olyan ember, aki úgy érzi, neki nincsen szüksége társra, nagyon jól megvan egyedül is az életében.

Léteznek azonban olyan emberek, nők is, férfiak is, akiknek nehezen megy a kapcsolatok teremtése. Lehet, hogy könnyen barátkoznak, de az intimebb kapcsolatokhoz nincsen elég önbizalmuk, úgy vélik, nem elég jók másoknak. Esetleg hatalmas csalódáson vannak túl, vagy éppen olyan módon veszítették el addigi párjukat, amit még nem tudtak feldolgozni. Soha nem lehet tudni, hogy mi van a háttérben, kinek miért nem sikerül társat találnia. Soha nem szabad ítélkezni senki felett, mivel nem tudhatja más az okokat, csak ő maga.

Mi történik, ha hosszú évekig él egyedül valaki?

Vegyünk példának egy nőt, aki betegség miatt veszítette el a társát. Nyilvánvaló, hogy a gyásznak idő kell. A gyásznak fokozatai vannak, amit át kell élni ahhoz, hogy valaki el tudja engedni azt, akihez addigi életében ragaszkodott, akit addigi életében nagyon szeretett. Hiszen vele képzelte el az egész életét, vele tervezgette a jövőt, együtt építgették közös életüket, talán még családot is alapítottak és gyermeket neveltek. Az özvegyen maradt ember számára összedőlni látszik a világ és sokszor csak a közös gyermek tarthatja életben.

Hiába lábal ki a kétségbeesésből ez az egyedül maradt nő, mire észbe kap, már jó néhány év eltelt úgy, hogy csak baráti kapcsolata van a férfiakkal. Sokáig úgy érzi, nincs joga egy új szerelemhez, s ezért falakat emel maga köré. Nem gondol arra, hogy ezeket a falakat később nagyon nehéz lesz lebontania, hiszen megszokja őket, kényelmes intim zónát teremt magának velük. Egyszer aztán azt érzi, számára már nem jut több szerelem, párkapcsolat. Az ember társas lény, senki nem érdemli, hogy magányos legyen.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása