Már táblagépről is irányíthatók a Creaform mérőrendszerei

Forradalmi újdonságot jelentett be a hordozható 3D-s méréstechnika piacán vezető gyártónak számító Creaform, akik egy VXremote névre keresztelt új fejlesztéssel megvalósították, hogy táblagépről is vezérelhetők lehessenek az általuk gyártott mérőműszerek.

A VXremote egy szoftveres alkalmazásnak tekinthető, amely 7 vagy 10 hüvelykes táblagépeken fut, és lehetővé teszi, hogy a masinákról könnyen és gyorsan, akár távolról is hozzáférhessünk a kiválasztott mérőrendszerekhez – méghozzá bármilyen mérési feladat elvégzése során.

A VXremote gyakorlati alkalmazása

A VXremote által a felhasználók rengeteg olyan lehetőséget is elérhetnek akár távolról is, amire korábban nem volt lehetőségük, ezáltal például úgy tudják nyomon követni az összes valós időben beolvasott szkennelési adatot, illetve megfelelően állítani a paramétereken, hogy ahhoz oda kellene menniük egy számítógéphez.

Az eszköz kifejezetten hasznos olyan esetekben, ha nagyobb tárgyakat olvasunk be, de olyan helyeken is jól alkalmazható, ahol a hozzáférés meglehetősen szűkös. A VXremote segítségével a szkennelés hatékonysága és gyorsasága úgy fokozható egyre magasabb szintre, hogy közben megtartjuk a szkennelt adatok minőségét.

Szkennelési környezetek, amelyekben a VXremote kifejezetten hatékony

VXremote

VXremote

A VXremote számtalan szkennelési környezetben jelenthet kiemelten nagy segítséget. A szerkezet nagyszerűen használható például jelentősebb méretekkel rendelkező járművek, ezáltal például repülőgépek, autók, hajók, de akár még vonatok szkennelésére is. Nagyszerűen alkalmazható a készülék különféle ipari géptelepítések, valamint szabadtéri tárgyak mérésére és beszkennelésére, de előnyösen alkalmazható példának okáért olajfinomítóknál, nyomástartó edényeknél és nagyobb átmérőjű csővezetékeknél való használatkor, sőt a magasban történő szkenneléskor is.

A VXremote egy alaposan leegyszerűsített folyamat lévén könnyedén csatlakoztatható a számítógéphez, miközben nincs szükség sem internetkapcsolatra, sem különféle felhasználó fiókokba való belépésre. Fontos, hogy a táblagépekre feltelepített szoftver optimalizálva lett a VXelements számítógépes alkalmazással, aminek köszönhetően esetleges csatlakozási probléma esetén automatikusan felismeri a hiba kiváltó okát, és segítséget kínál annak elhárításához.

  • A cikk médiatámogatója az ipari méréstechnikával foglalkozó Mérker 2007 Zrt.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása