Lovagias gesztusok, amelyekkel elbűvölheted a hölgyeket

A lovagkor már régen a múlté, de a lovagiasság eszméje a mai napig nem tűnt el. Bár ezek a szokások egyre kevésbé számítanak trendinek, mégis, ha le akarod nyűgözni a hölgyeket, érdemes némi lovagias gesztust átvenned.

Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehetsz a 21.század Sir Lancelotja.

Állj fel,ha egy nő belép a szobába!

Tudjuk, hogy ma már a nők a világ legtöbb részén kivívták maguknak a tiszteletet azzal, hogy jogilag is egyenlővé tették őket a férfiakkal. Ennek ellenére, nagyon jól esik számukra, ha az urak igazi úrhölgyekként bánnak velük.

A régi lovagok a figyelmességüket úgy fejezték ki, hogy felálltak, amikor egy hölgy a terembe lépett. Ezt a mozdulatot, te is bátran alkalmazhatod, főleg, ha szíved választottjáról van szó. Hidd el, nagyon jól fog esni neki ez a kedvesség és más hölgyeknek szintén.

Nyiss ajtót a nő előtt!

Ennek a tradíciónak régen gyakorlatias okai voltak. A nők ugyanis, sokszor földig érő ruhákban jártak, amelyeket a séta közben a két kezükkel emeltek magasba, nehogy piszkosak legyenek. A férfiak, hogy ne kelljen a nőknek a szoknyával és az ajtóval is bajlódniuk, segítettek nekik megoldani a helyzetet. Ez ma is roppant lovagias gesztusnak számít, aminek minden hölgy örül.

Húzd ki a széket a nő számára!

A modern, szinte pehelykönnyű székek helyett a korábbi évszázadokban vaskos, tömör fából készült ülőalkalmatosságok voltak. Ezekkel gyakran meggyűlt a gyengébb nők baja, így ebben is a férfi segítségére szorultak. Bár napjainkban minden hölgy képes kihúzni magának a széket, ugyanakkor egy igazán lovagias férfi szívesen megteszi ezt helyette. Apróságnak tűnhet, de ezért a nők rajongani fognak érted.

Ne ülj le, csak akkor, ha már a nő is ül!

Szintén olyan régi hagyomány, ami mai napig is él. A nő iránti tiszetelet jele, ha előbb engeded, hogy ő helyezze magát kényelembe, bárhol is vagytok éppen. Előkelőbb éttermekben erre különösen fontos ügyelned! Könnyen kaphatsz rosszalló tekinteteket az udvariatlanságod miatt.

Láttál már ilyet? Megnézem

Segíts a nőnek le- és felvenni a kabátját!

A lovagkorban a nők fűzőt és egyéb fájdalmas ruhát viseltek, amelyek korlátozták őket a mozgásban. A felsőbb ruházatot ezért csak nagyon nehezen tudták volna maguk levenni. Egy igazi lovag rögtön megoldotta a problémát. Persze már lengébb öltözetet hordanak a hölgyek is, de nagyon udvarias vagy, ha ápolod ezt a hagyományt is.

Engedd át az ülőhelyedet a nőnek!

Ez manapság már nem nagyon megy az uraknak, tisztelet a kivételnek. Sokan a terhes nőknek sem adják át a helyüket, pedig fontos lenne. Nem hiába hívják terhes állapotnak a babavárást, sok, nehezen viselhető mellékhatással jár együtt. Persze tudjuk, hogy a férfi is lehet fáradt, főleg egy nehéz nap után. De ha nem okoz gondot, mindig add át a helyedet a nőknek. Figyeld meg a csillogást a szemükben, tényleg hősként tekintenek majd rád!

Fizesd ki a számlákat a randevún!

Most már nem ritka az sem, ha a házastársak külön kasszán élnek, de a randevúk során, ha tetszik a hölgy, ha nem, fizesd ki a számlát! Persze kivétel, ha az a bizonyos nő a csillagos eget is megrendeli a te kontródra. Vannak ugyanis olyanok, akik csak az ingyen étel miatt randiznak. De az ilyen nőktől úgy sem várhatsz túl sokat!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása