Készházak, amik tényleg készen vannak

Pár évtizeddel ezelőtt csak messziről hallottunk a készházakról. Olyan is volt, hogy a tévében lehetett különböző adásokat követni, amiben előre elkészített házakat vittek egyik helyről a másikra. De mi van, ha azt mondom, hogy Magyarországon is lehetséges?

Tény és való, hogy pár évtizeddel ezelőtt félni kellett az ilyen épületektől, mivel magyarul alig beszélő szakemberek kínálkoztak a munka elvégzésére. Ha ehhez azt is hozzáadjuk, hogy az alapanyagokat is ők szerezték be, akkor kész a katasztrófa.

Nem véletlen, hogy a szabályozások a készházakra is vonatkoznak, így ma már nem fognak olyan könnyen átverni senkit. A szabályozások ugyanúgy vonatkoznak az építésre, mint a munkafolyamatokra és az alapanyagokra is. De hogyan zajlik az ilyen építkezés?

Így készül el a készház

Mint minden háznál, itt is fontos az alapozás, annyi különbséggel, hogy ez lényegesen kisebb. A tégla vastag és nehéz, a könnyűszerkezet azonban nem kíván annyira biztos alapokat. Ráadásul a készháznál a teherhordó szerkezet fából épül, miközben az épület falait egy közeli telephelyen készítik el. Ez azt jelenti, hogy a két munkafolyamat egyszerre zajlik, amivel nagyon sok időt takarítunk meg.

A készházaknál ugyanolyan fontos a szigetelés, mint a hagyományos épületeknél, azonban itt a falak általában ásványgyapot szigetelést kapnak. Előny, hogy a belső falakról is gondoskodnak, így a párazáró fólia plusz gipszrost lapokat kap. Külön pont, hogy a falakkal párhuzamosan az elektromos előkészítés is elkészül, így ezzel sem kell később bajlódnunk.

A gyártó mindig gondoskodik a mennyezet és az aljaz hőszigeteléséről is, ami hosszútávon megkönnyíti majd az új tulajdonos életét, és sokat spórol a villanyszámlán. Külön öröm, hogy a villanyszerelésről, a belső terek festéséről, és a szaniterek, valamint a nyílászárók felszereléséről is az építő vállalat gondoskodik, tehát nekünk egyetlen feladatunk marad: beköltözni.

A készházak gyors, költséghatékony, ugyanakkor minőségi megoldásnak bizonyulnak, és minden helyzetben megkönnyítik a lakásvásárlás és építkezés örök dilemmáját.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása