Ismerd meg a zónás matracokat!

Matrac sokféle kapható ma már és a kínálat egyre bővül a technológia fejlődésével. A matracok egyre inkább a testre szabott formában jelennek meg a piacon, ráadásul mindenki számára van megfelelő és a gyárak egyre inkább cizellálják, optimalizálják termékeiket. A zónás matrac is ilyen jellegű innovációk eredménye.

Nagyon kényelmes, ideális alátámasztást biztosító speciális, de könnyen beszerezhető matractípusról van szó, mely árban nem húz el a szintén jó minőségű egyéb matracoktól, így bár kényelmi szempontból – amennyiben valóban jó, megbízható minőséget választunk – valódi luxust kapunk, az árban ez nem érzékelhető.

Zónás matrac – Mit jelent ez?

A zónás matrac egy olyan matractípus, melynél a rugózat nincs teljes egészében összekötve, hanem zónákra bontva vannak összefűzve a kellő pontokon erősebbre, máshol viszont könnyítve, hogy a lehető legtökéletesebb alátámaszt biztosíthassák a nem egyenes sziluettű emberi test számára. A matrac zónáinak lényege tehát az, hogy a test különböző alátámasztási igénnyel bíró részeinek biztosítsa a különböző – ideális – alátámasztást.

Ezzel elérhető a legegészségesebb testtartás alvás közben is, melynek felbecsülhetetlen értéke van, hiszen a gerincünk és alapvetően egész vázunk számára fontos, hogy ne szendejel el semmiféle és semmilyen mértékű deformitást.

Ismerd meg a zónás matracokat!

Ismerd meg a zónás matracokat!

Léteznek 3 zónás matracok, 5 zónás matracok és a legprecízebb 7 zónás matracok. A zónák a fejnél kezdődnek és a test anatómiájának megfelelően kerülnek kialakításra. Különböző zónák találhatók 3,5,7 zónás típustól függően a matracokban a fejnél, vállnál, térdnél és bokánál, a csípőnél és törzsnél, valamint a lábaknál. Míg az első három esetben könnyített összekapcsolású, tehát puhább részeket találunk, addig az utóbbi három zóna erősített rész. Az nagyon fontos, hogy a minimum 3 zónára szükség van.

Nem csupán a rugós matracok zónázhatók. A memory foam matracból is létezik zónás típus. A memóriahabos zónás matrac zónázását az alsó habmerevítő résznél oldják meg, azonban az ilyen jellegű matrac esetében nem feltétlenül szükséges a zónázás.

Azért nem kell zónázni, mert alapvetően hőre lágyuló anyagról van szó, így a különböző testtájainknál különböző mértékben lágyul meg. Ha rugós matracokat nézzük, akkor elmondható, hogy főleg a zsákrugós típusokat könnyű zónázni, mert elegendő a rugók vastagságát változtatni. A bonellrugós matracnál sokkal nehezebb megfelelően kialakítani a zónákat, hiszen itt a rugók egymással összeköttetésben állnak.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása