Ilyen feladatokat lát el egy méhész az egész év során

A ragacsos, ízes, mennyei finomságért az emberek nagy része már kisgyermek korban elkezd rajongani, ez pedig sokak életét végig is kíséri. Egy jó méhész feladatai közé tartozik a méhek tartása és gondozása, illetve az előállított aranyló méz begyűjtése.

Manapság kellő tudással, és tapasztalattal rendelkező szakemberek űzik ezt az ősi hagyományt. Feladatuk pedig igen sokrétű lehet függetlenül attól, hogy éppen az év melyik szakáról beszélünk.
A méhésznek mindent elő kell készítenie a nyári időszakra, így tudják a legjobban elősegíteni a méhek szaporodását.

Ezután az ő feladatuk kitakarítani, és átvizsgálni a kaptárokat. Ezt követően új lépeket, és kereteket kell tenniük a kaptárba, de fontos az élősködők elleni védelem is, ugyanis az atkák számos veszélyt jelenthetnek a méhekre nézve. Nyáron történik meg a pergetés, ősszel pedig megkezdődnek az előkészületek a téli pihentetésre.

Be kell készíteni az élelmet a kaptárokba, és fel kell készülni a kaptár védelmére, azért, hogy a hideg idő nehogy kárt tegyen az aprócska méhekben.

Ebben az esetben válaszd te is a méhész szakmát

Bár a Magyar Felnőttképzési Centrum bárki számára biztosítja a méhész képzés elvégzését, fontos kiemelni, hogy ez a szakma nem mindenkinek való. Ez a szakma leginkább az állattartáshoz áll közel, ám ha allergiások vagyunk a méhcsípésre, akkor sajnos ez akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet számunkra.

Ha azonban szeretsz a természetben, a szabadban lenni, és élvezed az állatok gondozását, akkor könnyedén megtalálhatod a számításaidat ebben a szakmában. A méhész tanfolyam célja, hogy mindent elsajátítsunk, ami elengedhetetlen a méhészkedéshez, és a méhész feladatok ellátásához.

A tanfolyam természetesen nem csak elméleti, hanem gyakorlati órákból is áll, mely során megfelelő tapasztalatot és tudást szerezhetünk a házi méhek tartásáról, gondozásáról, tenyésztéséről, illetve megtudhatunk mindent a méz, illetve az egyéb méhészeti termékek előállításáról is.

A tanfolyam sikeres elvégzése után pedig kezünkben tarthatjuk az államilag elismert tanúsítványunkat, mellyel egyénileg tudunk jelentkezni a méhész vizsgára a kijelölt vizsgahelyek egyikén.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása