Ilyen betegségeket tud megállítani az egészséges életmód

A legtöbb ember szeretne sokáig élni. Az azonban egyáltalán nem mindegy hogy milyen állapotban élünk sokáig. Annak érdekében, hogy ne csak sokáig éljünk, de egészségesek is legyünk, egy tartós életmódváltásba kell belekezdenünk. Ez az életmódváltás a helyes táplálkozásból és a rendszeres, intenzív sportolásból áll.

Elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de egyáltalán nem olyan nehéz, mint gondoljuk! Sokan nem is tudják, de az egészséges életmód jóval drasztikusabban csökkenti például a krónikus betegségek kialakulását, mint ahogy eddig feltételezték az orvosok.

Ezek a betegségek kerülhetnek majd el, ha egészségesen élünk

Az egészséges életmód tudományos kutatások szerint mintegy 78 százalékkal csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát. A tudomány az egyes betegségeknél pedig még drasztikusabb számokat hozott elő: Aki az egészséges életmódra vonatkozó szabályokat mind betartja hosszútávon, annak 93 százalékkal csökkenti az esélyét, hogy idővel cukorbetegség alakuljon ki nála.

Emellett a színinfarktus kockázata is 80 százalékkal kevesebb lesz. Az agyvérzést illetően körülbelül 50 százalékos csökkenés egy igen szép eredmény, ugyanúgy, mint ahogy a daganatos megbetegedések esetében tapasztal 36 százalék is. A kutatók azt is bemutatták, hogy mennyit károsodik a szervezetünk, ha túlsúlyosak vagyunk és hogy ez a plusz tömeg mennyire megtudja a szervezetünket, főleg a szívünket terhelni.

Az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmódnak köszönhetően az ember egyre fáradtabb, nincs energiája, emellett persze egyre nagyobb és nagyobb darabra hízik. Ez az ördögi kör pedig csak akkor szakad meg, ha egyszer fejben elhatározzuk, hogy változtatunk az életünkön. A túlsúlyosak számára tökéletes mozgásforma lehet például az úszás, hiszen a vízben nem terheli meg a hatalmas súly az izmaikat és az ízületeiket.

Emellett jó tudni, hogy az egyik legjobb zsírégető sport az úszás, hiszen minden izmunkat alaposan megdolgoztatjuk vele. A helyes táplálkozásunk kialakítása is csak fejben dől el, segítségünkre lehet egy jegyzetfüzet, melybe folyamatosan fel tudjuk jegyezni elért sikereinket, illetve ide meg is tudjuk tervezni a menüt. Az egészséges táplálkozás azon alapul, hogy sokszor eszünk kevesebbet, ezt pedig jó ha előre elkészítsük és bedobozolunk, így ha éhesek leszünk, egyből van mihez nyúlni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása