Így védekezzünk a szúnyogok, a legyek és a bogarak ellen!

A téli fagyok után, ahogy az idő egyre jobban felmelegszik, egyre jobban feléled a természet is, így a rovarok elkezdik megnehezíteni mindennapjainkat. Ahogy pedig a nyárba közeledünk, már a rovarok nagy része el van szaporodva és szinte lehetetlen úgy kiszellőztetni a lakást, hogy pár szúnyog, légy, vagy más bogár ne szállna be az ablakokon és ajtókon.

Ezek a rovarok pedig nem csak idegesítőek és gusztustalanok, de olyan fertőzéseket is hordozhatnak, melyre nem is gondolnánk! DE szerencsére van megoldás és egyáltalán nem kötelező ezeket az idegesítő betolakodókat elviselnünk.

Hány fajta szúnyogháló létezik?

A bogarak és a rovarok ellen az egyik legjobb megoldás természetesen a szúnyogháló, melyet manapság akármelyik nyílászárónkra felszereltethetünk. Több fajta közül tudunk választani, hiszen manapság már hatalmas a választék. A fentről lefele húzható szúnyogháló például közvetlenül a nyílászáróra szerelhető fel, de lehetőségünk van olyan szúnyogháló használatára is, mely egybe van építve a redőnnyel. Ilyenkor azonban a redőnytoknak valamivel nagyobbnak kell lennie, hiszen el kell férnie benne a szúnyoghálónak is.

Így védekezzünk a szúnyogok, a legyek és a bogarak ellen!

Így védekezzünk a szúnyogok, a legyek és a bogarak ellen!

Ha ezt a változatot válasszuk, akkor pedig nem csak a rovarok elől van lehetőségünk védekezni, de tökéletesen megoldjuk a lakás hőszigetelését, árnyékolását is egyetlen eszközzel. Ha azonban már az ablak és a redőny is készen van, nekünk pedig később jut eszünkbe, hogy megfeledkeztünk a szúnyoghálóról, akkor is van megoldás, hiszen a rolós szúnyoghálók felszerelése nagyon könnyen működik, hiszen ilyenkor lényegben egy teljesen különálló rolós szúnyoghálót szerelnek fel a redőny tokja alá közvetlenül, a redőny lefutóira.

Az erkélyajtókra a legtöbb esetben olyan szúnyoghálót szoktak felszerelni mely oldalra húzható, így a közlekedésben nem okos nagy gondot, hiszen egy egyszerű mozdulattal elhúzhatjuk. Ezeket szintén a redőny tokja alá szerelik fel, ami akár lehet fentről lefele húzható változat is, ám kényelmesség szempontjából egyértelműen az oldalra húzós változat a jó döntés. Ennek a remek találmánynak köszönhetően nem leszünk tele csípésekkel és nem kell arra ébrednünk, hogy körülöttünk zümmögnek az idegesítő szúnyogok. Nyugodtan tudunk szellőztetni, még éjjel is!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása