Idén is sikerrel zárult Münchenben a Transport Logistic szakkiállítás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sikeresen zárult Münchenben a Transport Logistic névre keresztelt kiállítás, amit szervezői minden évben a logisztika és a szállítmányozás témakörére építenek fel. A világon a németországi expó az egyik legjelentősebb szakkiállítás, amely az idei évben két fontos attrakciót is tartogatott a látogatók számára, így az Air Cargo Europe és a mariLOG nemzetközi szakkiállítás, valamint konferencia képében.

Mindenki ott volt, aki számított

A Transport Logistic szakkiállítás a nagyobb attrakciók mellett számtalan kisebb szekcióban is rengeteg fontos és szakszerű konferenciával, valamint konzultációval várta az érdeklődőket. Ezek többsége a korábbi években megszokott témákhoz hasonlóan az áruszállítási szolgáltatások, a logisztika, az áruszállítási rendszerek, az intralogisztika, a csomagolás, az IT/telematika, az e-business, a warhouse management-rendszerek, az auto-ID, valamint a telekommunikáció köré csoportosultak.

Idén is sikerrel zárult Münchenben a Transport Logistic szakkiállítás

Idén is sikerrel zárult Münchenben a Transport Logistic szakkiállítás

A bajorországi eseményen mindenki ott volt, aki számít jelenleg a világ logisztikai rendszerében, illetve valamilyen módon – tehát közvetetten vagy közvetlenül, de – kapcsolódik az áruszállításhoz. Noha az idei rendezvény pontos statisztikái egyelőre még nem ismertek, ellenben a tavaly előtti, avagy a 2013-as kiállítás is érzékelteti, hogy a konferenciának és vásárnak milyen óriási méretei vannak világszinten. Két évvel ezelőtt ugyanis több mint 2 ezer kiállító érkezett a helyszínre mintegy 63 országból. A nézők között több mint 52 ezer látogatót találtunk, akik 110 országból érkeztek a helyszínre. A teljes esemény akkor – és a helyszín hasonlósága miatt egyébiránt most is – 110 ezer négyzetméteren került megrendezésre. Mint korábban, úgy az idei müncheni börzén is mindenki ott volt, aki csak kapcsolódik a teljes értéklánchoz, miközben a látogatók minden tekintetben világszintű innovációkat, valamint a legújabb logisztikai trendeket ismerhették meg első kézből.

A legfontosabb újdonságok a logisztika világából

A Transport Logistic 2015 expón természetesen számtalan bejelentés is érkezett a logisztika világából, így az egyik legfontosabb például. hogy a Rail Cargo csoport elindította első irányvonatát Linz és Antwerpen útvonalon. A belga és az osztrák nagyváros között a szerelvények hetente három alkalommal közlekednek majd, és szállítanak termékeket ide is, oda is. Kiderült továbbá, hogy egyre keletebbre merészkedik a Fercam, a cég ugyanis hamarosan megnyitja legújabb fióktelepét Isztambulban, amivel nem titkolt céljuk, hogy erősítsék jelenlétüket a Földközi-tengeren. A török partnercég neve várhatóan a Fercam Lojistik lesz, amivel az eredetileg olasz cég alaposan körbeölelte az egész tengert, hiszen korábban már Marokkóban és Tunéziában egyaránt nyitottak saját képviseletet.

Szintén terjeszkedést jelentett be az eseményen a dán Emons vállalata. Az európai vasúti áruszállítás egyik kiskirályának tekinthető, esbjergi székhellyel rendelkezők cég ugyanis néhány hónappal ezelőtt 75 százalékos részesedést ért el a ProLok GmbH-ban, így a főként Hamburg és Duisburg városai körül ténykedő cég hamarosan kiléphet a nemzetközi piacra.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása