Hogyan legyünk jobb szeretők?

A szex az élet nagyon fontos része, egy tökéletes párkapcsolatot is el tud rontani a szexuális élet zavara. Amikor ezekről a zavarokról van szó, sokan kellemetlen helyzetben érzik magukat és inkább homokba dugják a fejüket. Pedig a szexualitás is ugyanúgy része életünknek, mint bármi más.

Ha potenciagondok adódnak, érdemes azokat idejében kezelni, felismerni a problémát. És ezen kívül is, ha bármilyen olyan szituációba kerülünk, ami számunkra nem nyújt jó élményt, vagy olyasmire vágyunk, amit nem kapunk meg, mondjuk el.

Hogy hogyan legyünk jobb szeretők? Így. Beszéljünk a párunkkal. Kommunikáljunk, mondjuk el, hogy mire vágyunk, kérdezzük meg, hogy ő mire vágyik. Ne csak az intuitív megérzésekre hagyatkozzunk, hisz ez egy könnyű csapda. Ne feltételezzünk dolgokat, hisz lehet, hogy a jelzéseket nem jól értelmezzük. Michelle Herzog okleveles szexterapeuta az mbg-nek elmondta, hogy a szexuális kommunikáció az egészséges és teljes szexuális élet alapja. Nehéz úgy nagyszerű szexuális életet élni, hogy nem beszélünk róla.

Azáltal is jobb szeretőkké válhatunk, ha megbecsüljük a párunkat. Ha tiszteljük és értékeljük, ez segít ugyanis megerősíteni az érzelmi kötődést is. Fontos, hogy kimutassuk szeretetünket, törődésünket. Ez lehet egy apró figyelmesség, egy simogatás, érintés, vagy az, ha figyelünk a párunkra, hogy  milyen munkanapja volt, milyen filmet szeretne megnézni, melyik a kedvenc étele. Így érzi, hogy törődünk vele. Hogy kíváncsiak vagyunk rá.

Azáltal is jobb szeretőkké válhatunk, ha megértjük saját szexuális anatómiánkat, nem csak a partner feladata, hogy felizgasson. Amikor valaki nem tudja, hogy mit szeret, mi okoz neki örömet, akkor a partner ezt honnan tudhatná? Ismerjük meg a saját testünket és tanítsuk meg, mutassuk meg a partnerünknek, hogy mi okoz számunkra örömöt.

Fontos, hogy ne támasszunk irreális elvárásokat magunkkal szemben. Fogadjuk el, hogy lesznek kínos helyzetek, ne ragaszkodjunk a végsőkig egy előre elképzelt képhez, ha annak megvalósítása akadályokba ütközik. Ne próbáljunk meg mindenféle nyakatekert pózt erőltetni, ennek ugyanis legjobb esetben egy hatalmas nevetőgörcs lehet a vége, de akár lábgörcs is. Éljük meg szexuális életünket természetesen, ez a legjobb tanács, valamint az, hogy figyeljünk társunkra és önmagunkra is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása