Hogyan keressünk magunknak ügyvédet?

Bármikor, bármilyen élethelyzetben szükségünk lehet jogi segítségre tanácsadásra, legyen szó egy válóperről, munkajogi vagy családjogi helyzet tisztázásakor. Ügyvédet keresni nem könnyű, hiszen tőle függ a sorsunk. Hogy találhatjuk meg a tökéleteset?

Aki keres, talál!

Gondoljuk végig, van-e az ismerőseink között olyan, aki volt már hasonló helyzetben, mint mi. Ha találtunk ilyet, azonnal hívjuk fel, és kérjük ki a véleményét az ügyvédjéről. Sokkal jobb, ha nem bízzuk magunkat a kirendelt ügyvédre, keressük meg a legjobbat a magunk vagy hozzátartozónk számára.

Vannak jogász ismerőseink? Nagyszerű! Ám mielőtt elkezdenénk vadul tárcsázni, gondoljuk végig, hogy akarjuk-e, hogy jó ismerősünk, esetleg barátunk képviseljen bennünket. Egy válóperes ügy vagy mondjuk egy végrendelettel kapcsolatos jogvitára nem biztos, hogy jó dolog és fair felkérni egy ismerőst. Ne csodálkozzunk, ha nemet mond, mert nem akar családi ügyekbe avatkozni. Kínos is lehet egy jó ismerőst felkérni, nem biztos, hogy egy büntetőjogi ügyben szívesen vennénk, ha egy barát segítene. Az sem mindegy, hogy az ismerősünk milyen jogász, mik az erősségei, milyen területen dolgozik. Egy adójogban járatos személyt hiába kérünk meg, hogy segítsen beperelni a céget. Gondoljuk át ezt végig, és lépjünk tovább, ha szükséges.

Kérdezzünk ismerősöket, hátha tudnak ajánlani valakit, aki profi. Nézzünk utána az interneten, kérdezzünk meg még több ismerőst. Ne feledjük, az életünket adjuk a jogász kezébe, a legfontosabb, hogy minél jobb legyen! Egy fontos megjegyzés: ne sajnáljuk a pénzt, főleg, ha szorultabb helyzetben vagyunk, és mondjuk komoly vagyon a per tárgya. Egy nagyon kezdő, rutintalan, vagy nem túl sikeres ügyvéd lehet, hogy olcsó, de ennek nagyon komoly ára lehet. Azt is nézzük meg, mennyire elszállt ez az ár – néhány ügyvédi iroda profi, de horribilis árakon dolgozik, lehet, hogy találnák sokkal olcsóbbat is.

A tökéletes ügyvédben maximálisan megbízunk

A tökéletes ügyvédben maximálisan megbízunk

Gyógyír-e a világháló?

Az internet azért jó, mert pár kattintással bármit meg tudunk találni. Keressünk körültekintően! Minden esetben olvassunk utána a jogi képviselőnek, az irodának, minél jobb híre van, annál jobb. Ha túlságosan sok rosszat olvasunk, akkor inkább keressünk másikat, rengeteg van belőlük, előbb-utóbb biztosan találunk olyat, ami megfelel a pénztárcánknak és az ügyünknek.

Mindenképpen a személyes találkozás lesz a döntő, hogy megbízzuk-e az irodát vagy ügyvédet, vagy sem. Ha már az első pillanatokban is fenntartásaink vannak, az nem jó jel, érdemes elgondolkodni az okokon, és továbblépni. A jogi képviselő és az ügyfél közötti bizalomnál nincs fontosabb, ha ez nincs meg, akkor képtelenek lesznek jól együttműködni. Jó, ha több ügyvéddel is találkozunk, mielőtt döntünk, úgyis érezni fogjuk, ha megtaláltuk a tökéleteset.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása