Ezek voltak 2019 legbénább bűncselekményei Magyarországon

Már bőven 2020-ban járunk, de mégis vannak dolgok, amikre érdemes visszaemlékeznünk az óévből. Például arra a fickóra, aki olyan béna volt, hogy a cipőboltba nem értékes női cipőket lopott el dobozostul, hanem két jobblábas férfi cipőt.

Mindezt komoly elszántsággal, hiszen régi cipőit a boltban elrejtette és két kiállított modellel a lábán akart távozni. A biztonsági őrök azonban rajta kapták annak ellenére, hogy az áruvédelmi készülékeket eltávolította, ugyanis távozáskor két különböző méretű, színű és típusú jobblábas cipőt viselt az ittas, büntetett előéletű kelekótya tolvaj.

Azonban nem csak a lebukó cipő tolvaj volt a tavalyi év legbugyutább esete. Besurranó tolvaj járt pórul egy érdi családi házban, amikor augusztusban úgy döntött, hogy kirabolja azt. Bár az első alkalommal sikerrel járt, másnap ismét megkísérelt a műveletet ugyanott. Kényelmes kirámolása közben felhörpintette a házban talált tömény italokat, majd leült TV-t nézni, ahol kellemesen elaludt. Még akkor is horkolt, amikor a hazaérő tulajdonosok rá hívták a rendőrséget, hogy letartózgassák.

Úgy tűnik nem csak cipő lopással lehet lebukni

Az alkohol nem csak ennek a besurranó tolvajnak okozott kellemetlen perceket tavaly. Egy ittas, jogosítvány nélkül vezető sofőrt egy forgalomból kivont furgonnal kaptak el. Miután kiengedték, visszaült ugyanabba a rendszám nélküli autóba, hogy egy szintén alkohol mámorban úszó ismerőse hazavigye. Azonban úton hazafelé, ekkor is elkapták őket a rendőrök egy újbóli igazoltatás során.

A cipő tolvaj és az alvó betörő mellett egy szegedi besurranó is pórul járt. A helyi cukrászda nyitott ablakán mászott be még tavasszal hajnalban egy férfi, hogy kifossza azt. Bár sikeresen felmarkolta az értékeket, zsákmányával együtt még körül akart nézni a kazánházban is. Ez okozta a vesztét, ugyanis a kazánház ajtaja rázáródott. Az önmagát csapdába ejtő bűnözőt végül a reggel érkező alkalmazottak találták meg és adták át a rendőröknek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása