Egyre több olcsó hitellel kecsegtetnek a magyar bankok

A jelek szerint semmit sem tanult a bankszektor – legalábbis Európában – a gazdasági válságból, amelyet címszavakra leegyszerűsítve az idézett elő, hogy a bankok elkezdtek páratlanul olcsó hitelt kibocsátani fedezet nélkül.

Noha egy kicsit óvatosabb formában, de hasonló kezdeményezés indult el Magyarországon is az utóbbi hónapokban, ezáltal már 14 hazai pénz- és hitelintézetben megtalálható az Eximbank maximum két éves futamidőre felvehető, ezáltal nagyon rövid lejáratú, fix kamatozású hitelterméke vállalati ügyfelek részére, amelynek érdekessége az export-előfinanszírozhatóság.

Ön is hitelt keres? Használja a hitelkalkulátort: Hitelkalkulátor elindítása

Már két éve hódít

Az Eximbank két évvel ezelőtt, tehát 2013-ban indította el rövid lejáratú hiteltermékét, amely az elmúlt hónapokban rendkívül sok új lehetőséggel bővült ki, ennek köszönhetően ma már tizennégy olyan hazai hitelintézet található, amelyek foglalkoznak ezzel a termékkel. Ezzel kapcsolatban a felek szerződést is kötöttek, ebből kifolyólag olyan itthon is elérhető bankok és intézetek csatlakoztak a kezdeményezéshez, illetve az olcsó hitelprogramhoz, mint az NHB Bank, az OTP Bank, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank, az UniCredit Bank, a CIB Bank, a Commerzbank, az FHB Bank, a Gránit Bank, a KDB Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, az Erste Bank Hungary és a Budapest Bank.

A két éves futamidőre osztott olcsó hitelekkel az exportfinanszírozásra kötött megállapodásokból kifolyólag már most 250 millió eurónak megfelelő kedvezményes hitel áll mind a beszállítók, mind az exportőrök részére – főként a forgóeszközök finanszírozhatóságára.

Újra és újra igénybe vehetők

Az olcsó hitelek a rövid futamidőnek köszönhetően folyamatosan igénybe vehetők, megújítható, tehát rulírozhatók, ezáltal a visszafizetést követően újra és újra felvehetők – noha természetesen ismét csak rövid lejáratra. Az Eximbank refinanszírozott hitele ezen túlmenően kiemelkedő rugalmasság társaságában illeszthető bármilyen ügyfél tevékenységéhez, illetve igényeihez, ennek megfelelően a futamidőt leszámítva kis túlzással csak az igénylő anyagi helyzete és körülményei határozzák meg a többi részletet.

Egyre több olcsó hitellel kecsegtetnek a magyar bankok

Egyre több olcsó hitellel kecsegtetnek a magyar bankok

A rövid lejáratú olcsó hitelekkel egyébiránt szinte bármi finanszírozható, ennek megfelelően áru- vagy szolgáltatásexport, mezőgazdasági termékek exportja, de akár még az exportőrök beszállítóinak finanszírozhatósága is fedezhető ebből az összegből. A korábbi konstrukciókhoz mérten egyébiránt a kérdéses termékkel már nem csak a feldolgozott, hanem a feldolgozatlan mezőgazdasági exportját is meg lehet finanszírozni a rövid lejáratú hitelek segítségével.

A kérdéses hitel segítségével így az igénylők lehetőséget kapnak arra, hogy finanszírozzák belőle beszállítóikat olyan esetekben, ha azok nem feldolgozott mezőgazdasági termékeket szállítanak be az exportőröknek. A hitel futamideje egyébiránt csak maximumban két év, a minimum tekintetében akár 6 hónapra is mérsékelhető, ezen felül pedig a rugalmasság jegyében törleszthető ütemezetten, de akár a véglejáratkor is.

A hitelt egyébiránt euróban is igényelhetjük, méghozzá egyszerűsített dokumentációk társaságában, gyorsított eljárással ellátott konstrukcióban. Az olcsó hitel alapját az EU Referencia Kamat biztosítja, és az ügyfelek által megfizetett hitelkamat – az aktuális kamatkörnyezet alapján kalkulálva -0,94 százaléktól akár 4,1 százalékig is terjedhet. Az új kölcsönnek a külföldi minta alapján várhatóan óriási sikere lesz Magyarországon is, különös tekintettel a hirtelen nagyobb összegű kölcsönt igénylő gazdák körében.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása