Egyre több információ derül ki az új iPhone-ról

Újabb érdekes jelentés látott napvilágot – ezúttal a Bloomberg részéről – az új iPhone kapcsán, amely már hetek, sőt hónapok óta lázban tartja az Apple termékek rajongóit, hiszen csak úgy, mint a kérdéses telefon korábbi generációi, úgy természetesen az egyre jobban körvonalazódó új készülék is forradalmat hozhat a mobilpiacra.

Vagy mégsem? Úgy tűnik, hogy ezúttal talán elmarad az a bizonyos nagy durranás, az eddig napvilágot látott részletek alapján ugyanis az Apple iránymutatóból inkább sereghajtóvá léphet vissza.

Jack csatlakozó és Home gomb nélkül

Mint ismert, az Apple hamarosan bemutatja majd az iPhone legújabb generációját, aminek az egyik legnagyobb újdonsága a Bloomberg szerint nem valamiféle forradalmi új technológia lehet, sokkal inkább az, hogy a gyártó egyszerűen kihagyja a készülékből a jack csatlakozót, ami rögtön egy olyan módosítás lehet, aminek sokkal több az ellenzője, mint a támogatója. Azok ugyanis, akik szeretnének zenét hallgatni a telefonjukon, vagy egy hagyományos fülhallgatón át játszani, azok kénytelenek lesznek már a Lightning csatlakozót vagy valamelyik vezeték nélküli megoldást alkalmazni, vagyis az új iPhone lehet az egyik első, amely végérvényesen szakíthat a vezetékes technológiákkal.

Abszolút első az Apple azonban már nem lesz, hiszen korábban a Motorola Moto Z és a LeEco Le 2 is azzal az újdonsággal rukkoltak elő, hogy – többek között az árcsökkentés érdekében – száműzték a hagyományos jack csatlakozókat a készülékekből.

Ez azonban még nem minden, a Bloomberg ugyanis belsős forrásokra hivatkozva arról írt, hogy alaposan átalakul a készüléken a Home gomb, amely eltűnik és érintés-érzékennyé válik, mint egyre több okostelefon esetében. Érdekesség, hogy az Apple olyan téren ragaszkodik a hagyományokhoz, hogy például a Huawei megoldásaival ellentétben egy speciális vibrálást terveznek hozzá, ezáltal a Home gomb megérintésével olyan érzésünk lesz majd, mintha valóban egy mechanikus billentyűt nyomtunk volna meg.

iPhone 7

iPhone 7

Unalmas dizájn és dupla kamera

Az említett lap forrásai beszéltek még mindemellett az új iPhone dizájnjáról is, amiről azonban semmi jót nem tudtak elmondani, lévén csak úgy, mint az elmúlt hónapokban megjelent okostelefonok többsége, úgy az Apple dizájnerei is zsákutcába kerültek egy kicsit ezen a téren, ergo lényeges változás nem várható. Ami valószínűsíthető, hogy a korábbi 4,7 és az 5,5 hüvelykes kijelzőkkel érkezik majd az újabb generáció is, méghozzá a küllem tekintetében kizárólag apróbb finomhangolásokkal.

Ami azonban további érdekességet jelenthet majd, az a nagyobb képernyővel szerelt modell esetén alkalmazott dupla hátsó kamera. Az Apple mérnökei a korábbi pletykákkal ellentétben állítólag nem a mélységinformációk pontos megadása miatt alkalmazzák majd, sokkal inkább azért, hogy forradalmasítsák a telefonos fényképezés művészetét. A két lencsével ugyanis biztosított az, hogy a gyengébb fényviszonyok mellett javuljon a képek minősége.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása