Boldog szülő, boldog gyermek

Sok pár azért szeretne gyermeket, hogy szerelmüknek legyen értelme, más párok úgy gondolják, hogy a gyermekvállalás a legjobb dolog, ami a kapcsolatukkal történhet, vagy egyszerűen azért döntenek úgy, hogy gyermeket vállalnak, hogy bővítsék a családjukat.

A gyermekvállalás ideális állapota nem a párkapcsolat, hanem az, hogy boldognak érezzük magunkat, mindegy, hogy férfi vagy nő, nem számít. Ami igazán számít, az az, hogy boldogok vagytok. Ne azért legyen gyereked, hogy boldog legyél, hanem azért, mert boldog vagy, és ezt szeretnéd megosztani egy gyerekkel.

A pici érkezése miatti boldogság néha ahhoz az érzéshez hasonlítható, amit a kedvenc édességünk elfogyasztása okozhat, mivel az agy, ha boldogságról beszélünk, nem tudja megkülönböztetni ennek a kaliberét, és nem számít, hogy a csokoládé vagy a gyermek érkezése miatt érzi magát boldognak, minden múlandó.

Nem csak ez, hanem az is előfordulhat velünk, hogy édesszájúak leszünk, és a végén megutáljuk, vagy egy csokoládé elfogyasztása és az ezzel járó múló élvezet után bűntudatot érzünk, mert hízni fogunk, vagy tudjuk, hogy valami egészségtelent ettünk. És mindez azért van, mert vissza fogunk térni a kezdeti állapotunkba, amint a boldogság elmúlt.

Mi lesz a gyerek után?

Ma már több tanulmány is arra utal, hogy a gyermekvállalás nem feltétlenül növeli az egyéni boldogságát. Sőt, ha a tapasztalatokat nézzük, akkor a gyermekvállalás ahhoz vezet, hogy valaki kevésbé boldog, mintha nem lenne gyermeke.

Egy másik tanulmány, amelyet a Floridai Egyetem (USA) végzett, megerősíti, hogy miután 6000, 51 és 61 év közötti nőn végezték el ezt a kutatást, a nők boldogsága nem a gyermekvállalás tényében rejlik. Bár szem előtt kell tartanunk, hogy a tanulmányok nehezen találnak különbséget a gyermeket vállaló és a gyermektelen nők jóléte között.

Ne feledjük, hogy a szülői lét alapelve: boldog szülők, boldog gyerekek. Azok lesznek jó szülők, akik képesek arra, hogy ott legyenek gyermekeik számára, és segítsék őt abban, hogy önbecsülő, magabiztos felnőtté váljon, aki képes szeretetet adni és kapni.

Írta: weboldal megtekintése

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása