Berobban az IT-Services Hungary: full extrás iroda Pécsett

Pécsett nagy átalakulások láthatók az elmúlt időszakban: a korábbi Szakszervezetek Házát az IT-Services Hungary birtokba vette, és egy full extrás irodát alakított ki. Az elmúlt néhány hónapban már több, mint 50 embernek adtak munkát, és 2014-ben legalább még egyszer ennyi új munkaerőre számítanak.

Több mint félezer ember dolgozik itt

2012-ben érkezett Pécsre a nagy multinacionális vállalat, már akkor több száz fővel együtt. A szám pedig folyamatosan bővül, és terveik szerint év végére elérik majd a 600 fős létszámot is. Egy teljesen új irodáról van itt szó, amit szája íze szerint rendezett be és modernizáltatott a multicég, és immár közel 2500 négyzetméteren helyezkedik el, így foglalkoztatja lelkes munkavállalóit. Bőthe Csaba a cég ügyvezető igazgatója, aki elmondta, azért volt szükség a jóval nagyobb munkaterületre, mert mára már igencsak kinőtte magát a vállalat, a régi telephelyével együtt.

200.000 Ft a kezdő bruttó bér, ami folyamatosan növekszik

IT-Services Hungary Pécsett – folyamatos bővülést terveznek

A volt Szakszervezetek Háza, a mára igenis modern munkahely Pécsett jelenleg 130 embernek ad helyet, és javarészt friss, egyetemi diplomásoknak kívánnak így állást biztosítani, mondván, hogy tudásuk időszerű, a legutóbbi kutatásokon-fejlesztéseken alapulnak, ismerik a legújabb technikákat, valamint igen lelkesek és dinamikusak. Szívesen is vállalnak itt munkát a fiatalok, hiszen a kezdő munkabér bruttó 200.000 forint, ami folyamatosan emelkedik, mindig van lehetőség előrelépésre, valamint busás juttatások is megilletik őket. Fontos elvárás, hogy nagyon jó beszédkészséggel rendelkezzen német nyelvből a jelentkező, hiszen a multicég megrendelői köre leginkább Németország területéről kerül ki, és velük nap, mint nap telefonon keresztül kell tartaniuk a kapcsolatot.

A polgármester is támogatja

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is támogatja

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is támogatja

Egy város számára az ilyen jellegű esemény szinte mindig felér egy nagyobb ünnepséggel, hiszen ez magával hozza a többi piaci szereplő megjelenését, és azt sugallja számukra: igen, itt érdemes fejleszteni, befektetni, beruházni. Pécs polgármestere, Páva Zsolt is tökéletesen tisztában van ezzel, és természetesen részt is vett a telephely avatóján. Álláspontja szerint Pécs ezzel mindenképpen nyerni fog, minden más város számára is – nemcsak anyagi – nyereséget hoz egy ilyen jellegű beruházás. Emellett pedig pécsi vállalkozók végzik el a kivitelezést is, sőt mi több, azt is elárulta, hogy a vállalatok Pécsre érkezésének legfőbb oka az itteni munkaerő.

Az IT-Services Hungary ügyvezetője ezt alátámasztva elárulta, hogy azért Pécset választották a fejlesztés színhelyéül, mert az a munkaerő, ami ebben a városban található, megfelelően és magasan képzett, ami lehetőséget fog adni a jövőben is további bővülésre.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása