Az összebújás egészségünkre gyakorolt hatásai

A rendszeres ágytorna mindenképp része egy jó párkapcsolatnak, hiszen vágyunk egymásra, és ezt az ágyban kis is tudjuk fejezni egymás iránt. Bár nem gondolunk bele, hiszen nem ezért bújunk össze a párunkkal, de a szeretkezésnek számos pozitív hatása van az egészségünkre nézve is. De mik is ezek a pozitív hatások, és hogyan befolyásolják az egészségünket?

Testmozgás

A szeretkezés testünkre gyakorolt hatásai hasonlítanak a kardió edzések hatásaihoz, hiszen ebben az esetben is nő a légzésszám, fokozódik a szívizom munkája, megemelkedik a pulzus, felgyorsul a vér áramlása, és nő a vérnyomás. Mivel a szex akár egy közepesen intenzív testmozgásnak is felfogható, így érthető, hogy ha rendszeresen űzzük, akkor súlycsökkentő, illetve erőnlét növelő hatása lesz.

Hormontermelés

A nemi hormonok termelése növekszik, ha kielégítő a szeretkezés, nőknél az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron. Ez a fogamzó képesség szempontjából sem elhanyagolható, de a nők esetében a permenstruációs szindróma javulását is elősegítheti.

Pszichés hatások

Talán erről nem is igazán kell beszélni, mert azzal szinte mindenki tisztában van, hogy a rendszeres ágytorna mennyire jó hatással van ránk lelkileg. Segít, hogy magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk, de a depresszió is messze elkerül minket, ha rendszeresen szeretkezünk.

Immunrendszer

Kutatások bizonyítják, hogy azoknak a szervezetében magasabb az immunglobulin szintje, akik hetente legalább egyszer szeretkeznek, az immunglobulinok ugyanis kulcsfontosságú fehérjék a kórokozók elleni védekezésben.

Fájdalomcsillapítás

Az endorfinnak köszönhetően a szeretkezésnek fájdalomcsillapító hatása is lehet. Szóval, ha a párunk fejfájásra hivatkozva nem bújna velünk ágyba, mindenképp érdemes jelezni, hogy a szeretkezés megoldhatja ezt a problémát.

Rákmegelőzés

Természetesen nem arról van szó, hogy a szeretkezéssel meg lehet előzni a rákos megbetegedéseket, de kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása