Az 5 legnagyobb tévhit a szex kapcsán

Az elmúlt évezredek és évszázadok során rengeteg tévhit alakult ki az emberekben a szex kapcsán, amelynek többségét általában a vallások hozták be a köztudatba, többek között azzal a célzattal, hogy kordában tartsák az állatias ösztönöket, és erkölcsöt neveljenek a népességbe.

Emiatt azonban sok olyan téveszme él még mindig néhány emberben, ami a valódi és nyers formájában nem teljesen igaz. Összegyűjtöttük az öt legnagyobb ilyen tévhitet!

1. Az első ilyen az, hogy a szex csak a reprodukciót, a nemzést, avagy fajunk fenntartását szolgálja, hiszen egyetlen másik faj sem élvezi az együttléteket. Ez többek között az egyház által generált leggyakoribb tévhit, hiszen bár tény és való, hogy nagyon fontos gyermekeket nemzetnünk, azonban a szexet nem azért élvezzük, mert gonoszak lennénk, hanem azért, mert Isten úgy teremtett meg minket, hogy élvezzük is a munka gyümölcsét. Tény és való, hogy nem szabad bárkivel elmenni, és a szexnek legyenek meg a négy fal között tartás szabályai, de az még nem hedonizmus, ha szükségleteinket kielégítjük, és az mindenkinek jó.

2. A szex ördögtől való, illetlen és megvetendő. Főként az 1800-as években ez eléggé általános elgondolás volt az emberek részéről, amit szintén az egyház generált még a sötét középkorban. A szexről köztudott, hogy energiát termel, mégpedig testi energiát, a libidót, ami miért lenne megvetendő mindaddig, ha egy pár erről nem beszél nyíltan, a négy fal között csinálja, és úgy teszi mindezt, hogy közben az mindkét félnek jó. A szex segít megtapasztalni olyan újdonságokat, amiket más formában soha nem tudnánk, hovatovább képes harmóniát teremteni életünkben. Ez miért lenne megvetendő?

Az 5 legnagyobb tévhit a szex kapcsán

Az 5 legnagyobb tévhit a szex kapcsán

3. Tévhit, hogy a szex egyetlen célja – a gyermeknemzés után – az orgazmus. Nem igaz, az orgazmus csak egyfajta hab azon a bizonyos tortán. A szex nem más, mint a szerelem egy másik, egy legfelső megnyilvánulási formája, amely gyengédséget, simogatást, szeretetet és ölelést biztosít a pároknak, akik már ettől lelki kielégülést élvezhetnek. A szex közben olyan érzések jöhetnek létre bennünk, amelyek izgatóak, felemelőek és bizsergetőek is egyben, így orgazmus nélkül is képesek kielégíteni bizonyos vágyainkat.

4. Szintén sokan hibásan gondolják, hogy a szexuális vágy mértéke vagy az orgazmus nagysága mindig a partnertől függ. Nem igaz, és ez nem jelenti azt, hogy bárkivel elmehetünk, akkor sem lesz jobb vagy rosszabb, sokkal inkább azt, hogy a saját kielégülésünk minőségéért, a saját szexuális életünkért mindig mi tehetünk a legtöbbet, a partner mindig csak hozzátesz ehhez egy kis pluszt.

5. Szintén nagyon gyakori tévhit, ha valaki kijelenti, hogy pontosan tudja, hogy mit szeret a másik, hogy ő már mindent tud, ami a szexualitással kapcsolatos. Ez butaság, hiszen a szexet életünk végéig tanulhatjuk, ezen felül a szexnek nem csak a gyors kielégülésről kell szólnia, hanem annál sokkal többről, a teljes lelki kielégülésről is, a teljesség eléréséről.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása