Androidos óra

Egy okos-óra általában szegletes volt addig, amíg az LG nem dobta piacra kerek képernyő szuperóráját. Talán furcsán hangzik, de eddig kellett várni, hogy szép kerek, kisméretben is kivitelezhető Androidos órát kapjunk. A csuklónkon világít ez a gyönyörű OLED kijelző, amit sokan megbámulnak.

Persze nagyon menő, de a kerek képernyőtől nem lehet mindent jól látni, ha szöveget olvasunk bizony átvált kockásra a kép. Az óra tökéletesen visszaadja egy hagyományos óra kinézetét, ha rajtatartjuk az ujjunkat a képernyőn, átválthatunk 24 másik felületre. Kitehetjük a kis kedvencünk fotóját is a háttérbe. A képernyő mindig aktív, de ha nem használjuk egy ideig, akkor csak a két mutató világít. Viszont ami idegesítő lehet, mivel egy óráról van szó, az az, hogy ugyanúgy lemerül, mint egy okostelefon.  Ha viszont kikapcsolva van rajtunk, hogy kíméljük az aksit, eléggé bárgyú képet kapunk, nem tűnik különlegesnek.

LG G Watch R - Az okos, androidos, kerek óra

LG G Watch R – Az okos, androidos, kerek óra

A szoftver

Nagyon hasonlít a windows 8-hoz. Első beüzemeléskor egy használati utasítással indít. Nem sikerült túl jól a kezelés, több kocka is kipróbálta, de valahogy nem volt egyértelmű, mikor mit hova bökjön és húzzon az ember. Másik nagy problémája, hogy a készülék „nem beszél magyar”, ezért a navigációt és az e-mailküldést nélkülözni kell. Ha üzenetet kapunk Facebook-on vagy Hangoutson egy kis ikon jelenik meg alul és onnan kell húzni a „nagy” képernyőre a szöveget. Pozitívum viszont az, hogy lehet diktálni rá magyarul szöveget, amit néha kis hibával meg is csinál.

Ezért nem küldi el azonnal az üzenetet, vár egy kattintásra, hogy jól sikerült-e a bevitel. Ha jól tudunk angolul, akkor jól lehet használni a hangvezérlést, hangjegyzetelést.  A Google Now szolgáltatást is beépítették a gépbe, de egyelőre nem sok értelme van, hogy időnként kiírja az időjárást, máskor meg, hogy milyen messze vagyunk otthonról. Lehet néhány alkalmazást is feltölteni, de még nem nagy a választék, továbbá a rá tölthető mini-képernyős játékok nem annyira izgalmasak az apró 1.3 col miatt.

Van benne lépésszámláló és pulzusmérő is/ez nem mindig működik megfelelően/. Mivel kicsi az akksija, ezért nem kell sokat tölteni, de hamar le is merül, 1-2 naponta érdemes feltenni. Az órának borsós ára van, egyelőre telefonnal együtt adja az órát a Telenor 80 ezer forintért. Viszont sok dolog, ahogyan az előbb írtam, még nem működik a legjobban, nincs benne magyarosítás, nem praktikus a kerek kijelző, és kevés app van hozzá /magyar abszolút nincs/ bár nagyon jól néz ki.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása