A vezeték nélküli töltés típusai, előnyei és hátrányai

A modern világ piacának hirtelen fejlődése miatt sok ember azért aggódik, hogy okostelefonja mikor merül le? Hogy kénytelenek vagyunk-e PoweBankot magunkkal hordani? Jelenleg a vezeték nélküli töltésnek több típusa megtalálható a piacon, csupán rajtunk múlik melyiket válasszuk, melyik szolgálja ki az igényeinket.

Elegáns és modern megoldásnak számít ez a termék, és nagy előnye, hogy nem csak az új modelleket tudjuk feltölteni vele, hanem a régebbi típusok mellé is lehetőségünk van beszerezni. A vezeték nélküli töltők már hordozható változatban is elérhetőek.

Már találunk a piacon olyan speciális PowerBankot, amikre egyszerűen csak rá kell helyezni a telefonunkat, és ugyanúgy működik mint egy fix töltőállomás. Sajnos ennek a fajtának is megvannak a hátrányai, mégpedig az, hogy ezen nem elérhető a gyors töltési funkció, tehát ha sürgősen energiára van szüksége a telefonunknak, megéri inkább a hagyományos töltés mellett dönteni.

Vitathatatlanul elegánsabb és modernebb megoldás egy igazán különleges dizájnnal ellátott vezeték nélküli töltő, mint egy kábel. Ezekkel sokszor megtud gyűlni a bajunk, a kábel megtörik, vagy összevissza tekeredik. Ennél a töltésnél viszont nem kell annyira figyelni mint a PowerBankok esetében, ezeknél nem muszáj azonos márkájúnak lennie a vezeték nélküli töltőnek mint a töltésre váró eszköznek. A minőséget viszont ebben az esetben is fontos szem előtt tartani, hiszen ezzel biztosan elkerülhetjük a rövid életű töltőket, meghibásodásokat.

Hogyan működnek a vezeték nélküli töltők?

Ezek a töltők egy elektromágneses teret használnak az akkumulátor feltöltése során. Ez két oldalról működik, hiszen az állomás egy vagy több tekercs segítségével elektromágneses teret tud generálni, melyet a töltő hasznos energiává tud átalakítani. A pontos leírása persze ennél sokkal bonyolultabb, mégis nagy vonalakban erről szól a működési elve. Az átalakítás közben teljesen normális ha némi felesleges hő termelődik, éppen ezért nem a leggyorsabb módja a töltésnek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása