A TV tartó fali konzolok fejlődése

Mióta a lapos tévék megjelentek a piacon, azóta váltak az emberek részéről egyre keresettebbé a TV tartó fali konzolok, amelyek a klasszikus doboztévék esetében még egyáltalán nem voltak jellemzőek, hiszen a nagy készülékekhez jellemzően egy komplett polcra volt szükség ahhoz, hogy ne kelljen őket szekrényre, asztalra vagy direkt a médiarendszereknek készült állványra helyezni.

Az ilyen fali konzolok hamar nagy népszerűségre tettek szert, hiszen az emberek felismerték benne a praktikusságot, ezáltal rengeteg helyet spórolhattak meg azáltal, hogy a falra szerelhették tévéjüket, amit végre megtehettek, hiszen a korábbi készülékek esetében szükség volt a külön állványok vagy polcok rendszeresítésére.

Az első fali konzolok

Az első TV tartó fali konzolok megjelenése nagyjából egyszerre történt a sík képernyős tévék érkezésével, ezáltal már a korai plazma televíziók esetében is elérhetők voltak olyan függesztő berendezések, amelyek arra voltak alkalmasak, hogy a falra felcsavarozhassuk a készülékünket. Az első ilyen konzolok összességében még rendkívül egyszerűek voltak, univerzális, több televízióhoz kialakított változataik pedig szinte még nem is léteztek, hanem direkt márkákhoz és egyes modellekhez voltak elérhetők, hovatovább gyakran tartozékként, automatikusan juthattak hozzá a vásárlók.

Miután azonban a síkképernyős tévék egyre több otthonban jelentek meg, alapvetően nagy igény mutatkozott arra, hogy mindegyik típushoz elérhetők legyenek fali konzolok, amelyek közül az elsők még egyszerű állványzatok voltak, amelyeket négy-hat – nagyobb és súlyosabb készülékek esetén nyolc-tíz – csavarral lehetett felfogatni a falra, majd ezekre a televíziókat lényegében rá lehetett akasztani. Mindmáig elérhető számtalan különféle, direkt típushoz és márkához gyártott konzol, valamint természetesen univerzális darabok is, amelyek kiegészítőkkel vagy sajátos kialakításukkal többféle típushoz, illetve márkához is alkalmazhatók voltak egy bizonyos súly- és mérethatáron belül.

A TV tartó fali konzolok fejlődése

A TV tartó fali konzolok fejlődése

A fali konzolok fejlődése

Noha a TV tartó fali konzolokról általánosságban elmondható, hogy nem éppen olyan találmányok, amelyek kapcsán túl sok fejlődési és fejlesztési lehetőség van, a kreatív szakemberek mégis újabb és újabb modellekkel álltak elő az utóbbi években. Ennek megfelelően ma már vannak különféle sínszerkezetekkel ellátott darabok, amelyek lehetővé teszik, hogy bizonyos határokon belül felfelé és lefelé csúsztassuk a televíziót, esetleg megdöntsük a készüléket – így biztosítva makulátlan rálátást a képernyőre.

Léteznek továbbá ma már olyan fali konzolok is, amelyek lényegében egy külön mozgatható karon tartják a televíziót, így egészen nagy tartományban lehet mozgatni a tévét fel és le, valamint oldalirányban, valamint befelé és kifelé is, hovatovább a készülék forgatása is kivitelezhető a segítségükkel, ami külön előnyös a kisebb lakásokban vagy a sarokba szerelt konzolok esetében.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása