A jövő laptopjai

A legújabb szuper gépeket Las Vegasban lehet egyelőre csodálni, de ne aggódjunk, hamarosan ide is elérnek a masinák, már csak annyi a dolgunk, hogy jól a zsebünkbe nyúlunk és már meg is kapjuk.

A Samsung legújabb kütyüje az Ativ Book 9 gépe ultra vékony, nagyon könnyű, alumínium háza van, és nincs egy kiló sem a 12.2 col gép. Ha össze kívánjuk csukni, csak 12 milliméter. Ezt úgy oldották meg, hogy kivették a ventillátort és Intel Core M nevű újfajta processzorral megoldották a megfelelő teljesítményt. A gép 2560 x 1600 pixeles. Mivel nincs benne winchester „csak” ssd, valamint dvd lejátszó, ezért nincs benne semmi, ami mozogna, vagyis tényleg csendes szerkezet.

Samsung legújabb kütyüje az Ativ Book 9 gépe ultra vékony

Samsung legújabb kütyüje az Ativ Book 9 gépe ultra vékony

Toshiba, mely az előzőhöz képest Core M-et használ, a Portégé Z20T-könnyen kiejthető nevet kapta. Erről levehető a billentyűzet, de a képe full-hd-ra sikeredett, ezért képminőségét nézve rosszabb a Samsung új gépénél, de kompenzálásul digitális tollal írhatunk rá. A különleges a gépben, az üzemidő. A fejrészbe 9 óra, a billentyűzetbe /igen!/ szintén szereltek aksit, így összesen 17 órát tudjuk folyamatosan használni. Ha akarjuk 300 ezer forint körüli áron már hozzá is juthatunk az élményhez.

Asus egy olcsóbb, de nem sokkal rosszabb teljesítményű gépet dobott piacra. A Transformer Chi T300-as modell már 200 ezer forintér is a miénk lehet. Nincs hűtője, 1,5 cm összecsukva, de leszedhető a billentyűzete /Bluetoothon kommunikál a fejjel/.  Olcsóbb a Toshibánál, de „csak” 8 órát bír munka mellett.

Az új Core M lapka kevesebb áramot fogyaszt, ezért nem is melegszik annyira amihez hűtő kéne a gépünkbe. Ez miért jó? Azon felül, hogy nagyon vékony és könnyű gépet kapunk, sokkal tartósabbakká válnak, mivel mindegyik zárt, azaz nem száll bele por, ergo nem kell tisztogatnunk gépeinket.

Ha már beszereztük

Ha nem bírtunk várni a magyarországi megjelenéssel és kimentünk venni egy-egy laptopot a tengerentúlra,  jó ha tudjuk, igaz, masszívnak állítják be őket, de azért mégis jobb ha nem dobáljuk a táskánkat örömünkben.  Mivel már az üzemidő vált a legfontosabbá ezeknél a gépeknél, az akkumulátor foglalja el a legtöbb helyet, az ütögetésnek is ez az alkatrész van kitéve. Ha megsérül az aksi vigyázzunk, mert könnyen ki is gyulladhat és oda a 300 ezer forintunk és nem volt értelme kimenni Las Vegas-ba.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása